Bihać

Mladići spasili muškarca iz Une: Dok su drugi slikali, mi smo pomagali

  • Izvor: Crna-hronika.info
  • 18.04.2024. 22:34

U srijedu poslijepodne, grupa mladića iz Bihaća pokazala je hrabrost i odlučnost spasivši muškarca koji se našao u opasnosti u hladnoj rijeci Uni – piše Crna-Hronika.

Albin Mujagić (16), Faris Dupanović (17) i Еdin Lipovača (16) bez oklijevanja su reagovali čim su vid‌jeli muškarca kako tone u rijeci. Skočili su u vodu i plivali prema njemu, ignorišući vlastitu bezbjednost kako bi spasili život.

Uprkos hladnoći i teškim uslovima, mladići su uspjeli stići do muškarca i izvući ga iz vode. Brzom reakcijom, uspjeli su stabilizovati muškarca dok su čekali dolazak hitne pomoći.

Uhapšen Sergej Trifunović!

Uhapšen Sergej Trifunović!

“Muškarac je upao sa bedema u unski kanal. Tvrdi da mu se zamantalo i da je pao u vodu, a da ga je Una nosila ispod mosta. Ja i dvojica kolega, čim smo vid‌jeli situaciju krenuli u spašavanje.

Muškarac nije mogao da pliva, tvrdeći da su mu se zgrčile ruke, vajda od hladnoće. Takođe mu se i jakna natopila sva hladnom vodom, pa je sav nekako težak bio- Uhvatili smo ga i uspješno izvukli na obalu.

Bumbari sposobni da prežive pod vodom do nedelju dana

Bumbari sposobni da prežive pod vodom do nedelju dana

Svi znamo da je Una prelijepa ali i opasna rijeka. Pogotovo na dijelovima gd‌je su brzi kanali, uski prolazi, gd‌je je javljaju kao turbine od vode. Na ovom dijelu, rijeka je duboka 2,3 metara. Moram istaći i sugrađanku koja mu je pomogla, tako što mu je dala suvu od‌jeću i obuću, te pozvala Hitnu pomoć” – rekao je Albin Mujagić za portal Crna-Hronika.

Čovjek nokautirao dijete na biciklu: Dječak slučajno uplašio ženu i njeno dijete

Čovjek nokautirao dijete na biciklu: Dječak slučajno uplašio ženu i njeno dijete

Svjedoci ove herojske akcije hvale hrabrost i brzinu mladića, ističući da su pokazali izuzetnu solidarnost i humanost. Ova trojica učenika Mašinko-saobraćajne srednje škole u Bihaću pokazali su važnost međusobne podrške i solidarnosti u teškim situacijama.

(Crna Hronika)

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: