Uprkos tvrdnjama pekara

Moguće je: Našli smo hljeb u Banjaluci za 90 feninga

  • Izvor: ATV
  • 29.02.2024. 09:04

Rast cijena u posljednje vrijeme sve više pritišće budžete graćana, a posljednjih dana u fokusu je hljeb. Vlasti u Republici Srpskoj pokušavaju s pekarima da dogovore cijenu ove osnovne životne namirnice, kako bi se stanovništvu budžet bar malo rasteretio.

Dok ministar trgovine i turizma Denis Šulić najavljuje uredbu koja će ograničiti cijenu hljeba, pekari odgovaraju da nije moguće da hljeb bude jeftiniji.

To pravdaju rastom minimalca, ali primjer iz Banjaluke koji smo našli govori da je jeftiniji hljev i te kako moguć, i to čak za 50 odsto.

Hljeb u Banjaluci skuplji za 70 feninga u odnosu na ostale krajeve

Hljeb u Banjaluci skuplji za 70 feninga u odnosu na ostale krajeve

Naime, u jednom tržnom centru u najvećem gradu Srpske našli smo hljeb koji košta 90 feninga.

Nije riječ o malom hljebu, već o vekni od pola kilograma, dok standardni hljeb teži 600 grama.

Dakle, vekna hljeba, koja se u pekarama naplaćuje od 1,90 do 2,50 KM, teža je svega 100 grama od one koja se u ovom banjalučkom tržnom centru naplaćuje 90 feninga.

Trivić: Plaćamo porez! Šulić: Tražili ste povrat poreza

Trivić: Plaćamo porez! Šulić: Tražili ste povrat poreza

Prostom računicom dolazimo do zaključka da ćete najmanje 10 feninga skuplje platiti jednu veknu od 600 grama u nekim pekarama, nego dvije (koje zajedno teže kilogram) u ovom tržnom centru.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 17:50 Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    ''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:20 Serija: Ljubavni zalogaji (12+) (R)

    Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.