Kozarska Dubica

Narodni poslanici pomogli odlazak devetoro djece na Festival folklora u Turskoj

  • Izvor: Agencije
  • 28.06.2023. 17:34

Na Međunarodni festival folklora u Tursku, u grad Sarimsakli, sutra će otputovati 33 mlada folkloraša iz Kozarske Dubice, a za njih devetoro su poslanici Narodne partije Srpske (NPS) iz ove lokalne zajednice obezbijedili 6.000 KM za putne i druge troškove kako bi mogli da nastupe u svojoj grupi.

Podršku za članove Gradskog kulturno-umjetničkog društva /GKUD/ "Una" obezbijedili su poslanici NPS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darko Banjac, Bobana Ćibić i Dragan Brdar.

Predsjednik GKUD-a "Una" Dajana Popović rekla je novinarima da je riječ o važnom festivalu na kojem će se GKUD "Una" predstaviti sa dvije igre, te u ime članova društva zahvalila za brigu i podršku.

Ćibićeva je istakla da NPS nastavlja akcije pomoći pojedincima i organizacijama u Kozarskoj Dubici.

Ona je mladim folklorašima poželjela sreću i uspješan nastup na festivalu u Turskoj i naglasila da će narodni poslanici nastaviti da pomažu Dubičanima.

Brdar je zahvalio umjetničkom rukovodiocu GKUD-a "Una" Dajani Popović što vrijedno radi sa djecom.

On je naglasio da je želja narodnih poslanika iz Kozarske Dubice da u narednom periodu u ovoj opštini bude izgrađen još jedan dječiji vrtić.

"Nedostatak mjesta u dječijem vrtiću detektovali smo kao osnovni problem u Kozarskoj Dubici. To bi bio način da ovdje zadržimo mlade i u tom pravcu ćemo razmišljati", najavio je Brdar.

Pratite nas i putem Vibera