Srbija

Našao novčanik pun para i vratio vlasniku - neki ga kritikovali

  • Izvor: Blic
  • 22.09.2023. 20:39

Taman kad smo pomislili da su se poštenje i čast potpuno izgubili, pojave se svijetli primjeri koji nas uvjere u suprotno i na trenutak podsjete da prave vrijednosti nisu zauvijek nestale.

Zato je objava jedne majke iz Srbije na društvenim mrežama mnoge obradovala, kada se pohvalila kako je njen sin pronašao novčanik u kome je bilo 800 evra. Ipak, nekima je i zasmetala.

Tatjana, majka ovog mladića, pohvalila se na Tviter profilu da je njen sin uspio da nađe vlasnika novčanika kog je prethodno našao na ulici.

Uprkos većoj sumi novca koja se nalazila u novčaniku, mladić nije pomišljao na mogućnost da novčanik zadrži.


Pogledajte kako je zapaljen skupocjeni audi Denisa Stojnića

Pogledajte kako je zapaljen skupocjeni audi Denisa Stojnića

"Moj sin (28 godina) je juče našao novčanik. U njemu je bilo 800 evra, još nekoliko hiljada dinara i lična karta. Uspio je da pronađe vlasnika, koji nije iz Beograda. Baš sam ponosna", glasio je tvit ponosne majke koji je prikupio veliki broj simpatija i pohvala drugih korisnika.

Ostali tviteraši pohvalili su gest ovog mladića.

"Budi ponosna na takvog sina, dok drugi kradu i džepare on je odabrao da se sa poštenjem i obrazom druži. Živ bio momče zdravlje neka te pohodi", “Bravo majko, svaka čast i tebi i sinu! Treba i na sebe da budete ponosni, jer ste uspjeli kao majka i svoje dijete vaspitali kako treba”, krenuli su da se nižu komentari.

Međutim, nije trebalo mnogo da padne i pokoja kritika.


Predivna priča iz BiH: Svekrva donirala bubreg snahi

Predivna priča iz BiH: Svekrva donirala bubreg snahi

"Ali je detaljno pretrkeljisao novčanik. Mogli ste samo da nađete vlasnika i da mu vratite bez pompe, jer svako normalan vrati”, konstatovao je neko i odmah dobio odgovor drugog korisnika:

"A kako da nađe vlasnika ako ne otvori novčanik, a i zašto da se ne pohvali lijepo vaspitanim djetetom”, pisali su drugi.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Narod priča

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:42 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.