45 godina od otvaranja

Novi sjaj dvorane "Obilićevo"

 • Izvor: ATV
 • 11.05.2022. 21:53

Ove godine navršava se 45 godina od kada je tadašnji Društveni dom "Mejdan" otvorio vrata banjalučkim sportistima.

Dvorana je počela da se gradi u maju 1975. godine, a rješenje o njenom korištenju izdato je 24. novembra 1977. godine.

Rasvjetna tijela u Sportskoj dvorani "Obilićevo" nakon skoro pola vijeka su rekonstruisana i zamjenjena novom led rasvijetom. Pored ove novine, i 290 sjedećih mjesta u dvorani je osvježeno i ofarbano.

Upravo ovaj novi ambijent dao je bolje uslove za rad sportista, što je veoma značajno kako za trenažne procese tako i za takmičenja na svim nivoima.

Promocija povodom puštanja u rad nove rasvjete upriličena je u sklopu finalne košarkaške utakmice Prvensta BiH za žene između ŽKK "Orlovi" Banja Luka – ŽKK "Play Off" Sarajevo u prepunoj dvorani "Obilićevo". Titulu najboljih seniorki pod obručima ponijele su košarkašice "Play off-a". Rezultat je na kraju bio 56:66.

Na poluvremenu utakmice prisutnima su se obratili Slađana Golić, proslavljena banjalučka košarkašica, te Nenad Talić, direktor Sportskog centra "Borik".

- Dosadašnja rasvjeta nije ispunjavala uslove za većinu sportova koji su se odigravali u ovoj dvorani. Nakon nekoliko mjeseci procesa nabavke i okolnosti sa koronom, uspjeli smo promjeniti rasvjetna tijela u „Obilićevu“. Konsolidovali smo se i za sve posjetioce u ovoj dvorani uredili tribine, stolice ofarbali, prilaze, istakli naziv dvorane koga nije bilo godinama iza nas, tako da će pored puno boljih uslova za sportiste i posjetioci imati potpuni užitak. Ovim smo ispunili planove za prethodnu godinu kada je SC "Borik" u pitanju, a u ovoj godini imamo planove koji se odnose na veća ulaganja u infrastrukturu. U nekim dvoranama treba parket promjeniti, popraviti krovove… to nisu ulaganja koja možemo sami planirati dok ne vidimo kako će se kretati budžet Grada, naš budžet, koliko ćemo korisnika imati u budućnosti, ali planove imamo i u skladu sa mogućnostima želimo poboljšavati uslove svim korisnicima SC "Borik" - istakao je Nenad Talić.

Slađana Golić, legendarna košarkašica "Mladog Krajišnika" i reprezentativka Jugoslavije rado posjećuje utakmice ženske košarke, a pohvalila je trud koji se danas ulaže kako bi sportisti imali što bolje uslove za rad u Banjaluci.

- Ambijent na današnjoj prvenstvenoj utakmici za svaku je pohvalu! Uslovi za trenažne procese nekada nisi bili kao što su danas i to mladim sportistima treba da bude podstrek da donesu rezultate i da svoj dio posla rade najbolje što mogu. Dvorana "Obilićevo" danas je zasijala u punom sjaju - rekla je Slađana Golić.

Dosadašnjih šest rasvjetnih tijela od 12 kilovata snage u dvorani „ Obilićevo“, zamjenjeno je sa 20 led reflektora ukupne snage od 10 kilovata i 1.300 luksa svjetlosti.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Еmisija: Narod priča

  Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.