Internet prevara

Oprez građani! Stižu poruke sa opasnim linkom od Pošta BiH

  • Izvor: ATV
  • 17.04.2024. 20:33

Poruke o neuspjeloj isporuci pošiljke sa potpisom Pošte BiH stigle su velikom broju korisnika, a riječ je o prevari koja je ponovo aktuelna.

"Pošta Bosne i Hercegovine: Podsjetnik na neuspjeh isporuke zbog netačnog unosa adrese. Molimo potvrdite podatke o vašoj adresi ili će vaša narudžba biti vraćena", stoji u poruci koja je brojnim građanima stigla sa sumnjivog broja.

U nastavku se nalazi link u kojem se od onog ko ga aktivira traže podaci bankovne kartice.

Palo pomirenje kod Džinovića?

Palo pomirenje kod Džinovića?

Ova vrsta prevara ponovo je aktuelna nakon više mjeseci zatišja. Krajem prošle godine, MUP je upozoravao građane upravo na ovu vrstu prevare.

Nakon što stupe u komunikaciju sa građanima, šalju im 'phishing link', odnosno, maliciozni link za krađu ličnih podataka, u koji građani treba da unesu podatke sa svoje bankovne kartice, a nakon što pribave podatke, prevaranti sa kartica građana vrše neovlaštene novčane transakcije, pojasnili su iz MUP-a Republike Srpske.

ATV istražuje: Ovako izgleda razgovor sa internet prevarantom

ATV istražuje: Ovako izgleda razgovor sa internet prevarantom




Pratite nas i putem Vibera

  • 19:50 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.

  • 19:52 Bez komentara

    Kratka, dinamična i zanimljiva emisija koja okuplja i iznosi video snimke neobičnih i nesvakidašnjih prizora i događaja iz cijelog svijeta.

  • 19:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 20:00 Lutrija RS, Loto

    Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

  • 20:10 Еmisija: Priča se (R)

    '''Politička, debatna, emisija ‘Priča se…’ donosi širok izbor aktuelnih tema, suprotstavljenih stavova, različitih uglova, činjenica i replika.

  • 21:20 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.