ATV

Osiguravaju prelaz

Policija na pružnom prelazu u Zalužanima

 • Izvor: ATV
 • 17.11.2023. 13:26

Svi zajedno svjedoci smo nažalost, da ni najsavremenije osiguran putni prelaz na prugama ne može spriječiti nezgode i sačuvati živote, ukoliko ne postoji odgovornost i svijest svakog učesnika u saobraćaju, kada je u pitanju poštovanje zakonskih i saobraćajnih propisa.

I dok su, s jedne strane, Željeznice Republike Srpske već nekoliko puta apelovale i upozoravale na bahate vozače koji svojim vozilima nasilno prolaze kroz rampe, s druge, pak, građani skreću pažnju na dignute rampe u trenucima dok voz prolazi.

Naime, svjedoci smo sve učestalijih saobraćajnih nezgoda na pružnim prelazima koji se dešavaju upravo zbog digunute rampe.

Upravo zbog toga, na pružnom prelazu u Zalužanima, preventive radi, stoji i policija.

Tu su pozicionirani kako bi, umjesto rampe koju kompjuter spušta ili diže u zavisnosti od dolaska voza, upozorili vozače na to da li dolazi voz.

Slučaj iz Ramića

Na pružnom prelazu Ramići, jasno se vidi (fotografija) da voz prolazi i to u trenutku dok je rampa dignuta.

Žena koja sve to fotografisalam, skrenula je pažnju i pozvala na rješavanje ovog problema, kako zbog djece i mještana iz ovom dijela Banjaluke, tako i zbog svih drugih učesnika u saobraćaju, koji, silom prilika, prolaze ovom, trenutno opasnom dionicom.

“Privatnim putem smo došli do informacije da nemaju pružnog radnika i da je stanica policije obaviještena, a mi, građani tog naselja kao i djeca koja idu u školu i svakodnevno prelaze taj prelaz nemamo nikakvu informaciju o tome”, navela je žena.

Ona je dodala da je u oba pravca, na desetine metara, tim dijelom, zaraslo šiblje i šikar.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
 • 07:00 Еmisija: ATV jutro

  Svakog radnog dana od 6 časova i 55 minuta i vikendom od 8 časova i 30 minuta očekuju vas aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti.

 • 09:00 Serija: Prevrtljivo srce (R)

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 10:00 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 10:15 Lovački saveti

  TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

 • 10:45 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 11:00 Serija: Veličanstveni vijek: Kosem (12+)

  Trideset sedam godina od smrti Sulejmana Veličanstvenog započinje zapanjujuća priča o vladarici Osmanskog Carstva Mahpeyker Kösem Sultan.