Prognoza

Poznati meteorolog otkrio kada i gdje možemo očekivati snijeg

  • Izvor: ATV
  • 11.03.2024. 19:36

Marko Čubrilo, poznati meteorolog iz Srbije, čije se prognoze cijene u regionu, pa i Bosni i Hercegovini, u najnovijoj prognozi najavio je dolazak nestabilnog i hladnijeg vremena sa padavinama.

On je otkrio kada i gdje možemo da očekujemo snijeg.

"Naredna tri dana (utorak, srijeda i četvrtak) pod uticajem visinskog ciklona čiji će se centar izmještati sjeveroistočnije od nas treba očekivati nestabilno i hladnije vrijeme. U utorak, 12. marta, nestabilnosti tokom dana uglavnom nad južnim, jugozapadnim, jugoistočnim i sjeverozapadnim dijelovima regiona, a od noći ka srijedi do petka će povremenih padavina biti i nad ostalim dijelovima regiona", naveo je on i dodao:

"U utorak ponegdje može biti i grmljavine, dok se u srijedu i četvrtak na planinama preko 1.000 metara nadmorske visine može javiti povremeni snijeg ali obilnije padavine se uglavnom ne očekuju. U utorak tokom dana vjetar u okretanju na sjeverozapadni smjer i ponegdje može biti pojačan ali se olujni udari ne očekuju".


Branislav Lečić otkrio zašto se nije pojavio na sudu

Branislav Lečić otkrio zašto se nije pojavio na sudu

Istakao je da će maksimalne temperature sredinom sedmice iznositi od +5 do +13 stepeni Celzijusa, što je u prosjeku za sredinu marta.

"U petak na istoku i jugoistoku prohladno, još ponegdje uz slabe padavine, a na zapadu sunčanije i toplije, za naredni vikend povratak visokih temperatura uz suvo vreme i maksimume od +12 do +19 stepeni Celzijusa", kaže Čubrilo.

Prolazno pogoršanje, prema njegovoj prognozi, moguće je oko 18.marta. Ponegdje će biti slabe kiše ali bez zahlađenja, dok će zatim biti suvo i toplo uz maksimume i do +22 stepena Celzijusa.

"Za sada do 28. marta nema najave za bilo kakvo zahlađenje i na sreću sve je sigurnije da ovaj mart neće donijeti kasne, hladne, prodore. Opasnost od njih naravno, postoji i u aprilu ali je znatno niža nego u martu i ekstremi poput prošlogodišnjeg snijega u ovom mjesecu se jako rijetko, dešavaju i znatno je veća vjerovatnoća da ih ne bude. Narednih dana pravo proljeće uz smjenu sunca i kiše, dok bi snijega moglo biti na kratko samo preko 1.000 metara nadmorske visine", kaže meteorolog i zaključuje:


Tragedija u BiH: Mladić poginuo u rudniku

Tragedija u BiH: Mladić poginuo u rudniku

"Kao što sam toliko puta do sada napomenuo……. Svi iznijeti podaci i procjene su rezultat moje obrade i tumačenja numeričkih modela, za zvanične informacije pratite državne prognostičke zavode".

Pratite nas i putem Vibera