Advokatska komora Srpske

Preminuo Božidar Bojanić, poznati banjalučki advokat

 • Izvor: ATV
 • 09.08.2022. 12:31

Advokat Božidar Bojanić preminuo je u 89. godini, saopšteno je iz Advokatske komore Srpske.

Bojanić je rođen 8. januara 1933. godine u selu Rekavice, nadomak Banjaluke. Gimnaziju je završio u Banjaluci, a Pravni fakultet u Beogradu.

Radio je kao sudija u Kotor Varoši. Advokatsku kancelariju otvara 1969. godine u Banjaluci i od tada se bavi advokaturom aktivno do samog kraja života.

Bojanić je 4. avgusta 1990. godine otvorio Osnivačku skupštinu SDS-a u Banjaluci u svojstvu predsjednika Inicijativnog odbora. Aktivno je učestvovao u začecima političkih i demokratskih promjena u BiH. Pokretač je glasila “Otadžbina” 1994. godine.

Objavljuje knjige u kojima daje pravnički osvrt na vjekovna stradanja Srba i na pravnu neutemeljenost Haškog tribunala. Te knjige su advokatski pledoaje, odbrana čovjeka od zla koje mu nameću sila i vlast.

Ispraćaj poznatog banjalučkog advokata obaviće se u četvrtak 11. avgusta 2022. godine na groblju “Sv. Pantelija” u Boriku u 11.30 časova.

Bojanić će biti sahranjen u 13 časova na porodičnom groblju u Rekavicama.

Tagovi:
 • 12:45 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 13:00 Serija: Istine i laži (12+)

  ''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 13:55 Vijesti

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

 • 14:00 Keto kuhinjica

  ''Keto kuhinjica

 • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

  ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

 • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

  '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.