Jovana Cvijetić za ATV

Promocija Srednje škole unutrašnjih poslova u Trebinju: Šta se očekuje od srednjoškolaca?

  • Izvor: ATV
  • 11.03.2024. 08:51

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske organizuje danas za srednjoškolce u Trebinju promociju Srednje škole unutrašnjih poslova.

Promocija će biti održana u 12.00 časova u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić".

Predstavnici Uprave za policijsko obrazovanje i Policijske uprave Trebinje upoznaće učenike o mogućnostima upisa u Srednju školu unutrašnjih poslova, kao i o drugim detaljima koji se odnose na način školovanja.

"Pripadnici Žandarmerije i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice će da izvedu jednu pokaznu vježbu kako bi približili srednjoškolcima i roditeljima šta to nudi i pruža škola Unutrašnjih poslova i šta se zahtjeva od onih učenika i srednjoškolaca koji se odluče da upišu ovu srednju školu", rekla je za ATV jutro Jovana Cvijetić, portparol PU Trebinje.

Ona ističe da škola unutrašnjih poslova zahtjeva određeni nivo odgovornosti.

"Srednja škola unutrašnjih poslova nije organizovana kao ostale srednje škole s obzirom da je sam smještaj i sam način organizacije nastave i svih ostalih vježbi koje su potrebne da bi neko na kraju srednjoškolskog obrazovanja mogao sebe da nazove policijskih tehničarom su malo drugačiji", rekla je Cvijetićeva.

Ona ističe da u Srednjoj školi unutrašnjih poslova, srednjoškolci imaju manje slobodnog vremena, a više rada i discipline.

"Ali smatram da je na neki način jako lijepo piti srednjoškolac unutrašnjih poslova, a nakon toga biti policijski službenik MUP-a. Takođe, ova srednja škola nudi sigurno zaposlenje i nudi jednu jako pristojnu platu za to zaposlenje", rekla je Cvijetićeva

Pratite nas i putem Vibera