Šamac: Sjećanje na poginule borce Vojske Republike Srpske i civile

 • 17.04.2021. 12:39

Predstavnici opštine Šamac i Boračke organizacije danas su, povodom Dana opštine, kod Spomen-obilježja položili vijence za 122 poginula borca Vojske Republike Srpske i 22 civilne žrtve sa šamačkog područja u proteklom ratu.

Predsjednik šamačke Boračke organizacije Radovan Zoranović poručio je da se danas prisjećaju svih poginulih boraca koji su dali svoje živote za stvaranje Republike Srpske.

On je dodao da su na spomeniku uklesana imena poginulih vojnika, kao i civila koji su živote izgubili tokom rata.

Predsjednik Skupštine opštine Šamac Simo Varadinović istakao je da je zadatak Vlade Republike Srpske, resornog ministarstva i lokalnih zajednica da zajedno sa Boračkom organizacijom učine sve da se životni standard porodica poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca podigne na viši nivo.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za opštu upravu Lepa Trivić kaže da se danas odaje počast svima koji su svoje živote ugradili u odbranu Šamca i temelje Republike Srpske, a nijednog trenutka nisu razmišljali o sebi, nego o budućim generacijama.

- Zato je dužnost svih nas da na tim temeljima gradimo bolju u prosperitetniju Republiku Srpsku, jer samo na takav način pokazaćemo im da smo im vječno zahvalni za njihove žrtve - kaže Trivićeva.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

  ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

 • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

  ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

 • 21:15 Serija: Ko te šiša (12+)

  Serija: Ko te šiša (12+)

 • 21:45 Serija: Nasljednici (12+)

  ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.