Regionalno takmičenje iz fizike

Šest medalja za gimnazijalce iz Prijedora

  • Izvor: ATV
  • 26.03.2024. 19:33

Prijedorska Gimnazija ima sa čim da se ponosi. Čak šest medalja uspjeli su da osvoje učenici ove ustanove na regionalnom takmičenju iz fizike. Broj nagrada iznenadio sve u Gimnaziji, a čestitke dolaze sa svih strana.

Pokazali smo samo svoje znanje, ali nagrade nismo očekivali. Pričaju ovo učenici prijedorske Gimnazije koji su na regionalnom takmičenju iz fizike osvojili čak šest nagrada. Zlatne medalje pripale su Andrei Vrućinić, Sofiji Gašić i Srđanu Mastikosi, drugo mjesto je osvojila Monika Marin, a trećeplasirane su Milica Tejić i Milica Došen. Čestitke i pohvale pljušte na sve strane. 

''Nisam očekivala prvo mjesto iako se mi jesmo spremali. Uvijek nekako računamo na neki element na koji mi ne možemo utičemo. Spremamo se onoliko koliko mi možemo i koliko je to u našoj mogućnosti'', kaže Sofija Gašić.

''Ja sam ovog puta bila treća i ovo mi je prvo iskustvo na takmičenju u srednjoj školi i veoma sam zadovoljna rezultatima", kaže Mia Tejić.

Ipak, nemaju puno vremena za slavlje. Slijede pripreme za Republičko takmičenje, kažu talentovani fizičari. 

"Još uvijek smo malo pod utiscima, ali sad se već vraćamo u ritam vježbanja i spremamo se za Republičko takmičenje i nadam se da ćemo osvojiti još bolje ili slične rezultate na regionalnom", kaže Monika Marin.

U Gimnaziji svi ponosni na ovaj tim. Ovakve rezultati dugo nisu ostvarili. 

"Ovdje je zaista riječ o vrijednim talentovanim učenicima posvećenim radu. Onima koji vole fiziku kao predmet. U subotu su preko naše grupe pljuštale čestitke. Jesu zaista moje kolege su mi isto tako jedna velika podrška, ne samo moralna nego i više", kaže Saša Komšić, profesor fizike u Gimnaziji "Sveti Sava" Prijedor.

Ovaj sjajni tim zaista je ponos Gimnazije, ali i grada Prijedora. Vjeruju da će svoje znanje dobro pokazati i na Republičkom takmičenju koje bi trebalo da se održi 13. aprila. 

Pratite nas i putem Vibera

  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Svakog radnog dana od 6 časova i 55 minuta i vikendom od 8 časova i 30 minuta očekuju vas aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti.

  • 09:00 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.