Sporazum o saradnji

Ski-pas Jahorine od danas važi od Slovenije do Sjeverne Makedonije

  • Izvor: SRNA
  • 27.11.2023. 22:26

Olimpijski centar "Jahorina" i Skijalište "Mavrovo" u Sjevernoj Makedoniji potpisali su danas sporazum o saradnji, što je ključni korak ka formiranju jedinstvenog ski-pasa.

Direktor Olimpijskog centra "Jahorina" Dejan Ljevnaić istakao je da se potpisivanjem ovog sporazuma jača povezanost među skijaškim destinacijama na ovom području, saopšteno je iz ovog centra.

"U globalnom kontekstu izazova, istakli smo važnost zajedničkog rada, deljenja resursa i iskustava. Vjerujemo da regionalna saradnja igra ključnu ulogu u očuvanju i unapređenju skijaške kulture. Kada se svi ovi parametri spoje, uspešnost poslovanja je zagarantovana", naglasio je Ljevnaić.

On je dodao da vjeruje da se ovim ključnim koracima otvaraju vrata novim ambicioznim ciljevima, uključujući i mogućnost ponovnog dovođenja Olimpijskih igara u region.

Danas Božićne poklade: Ovo su običaji

Danas Božićne poklade: Ovo su običaji

"Formiranje jedinstvenog ski-pasa koji važi od Slovenije do Sjeverne Makedonije predstavlja značajan korak ka integraciji naših skijaških destinacija i pruža jedinstveno iskustvo ljubiteljima zimskih sportova. Ovim povezivanjem ne samo da omogućavamo skijašima širom regiona da lako pristupe različitim skijalištima, već i stvaramo snažan savez koji ima potencijal da privuče pažnju svjetskog sportskog zbivanja", rekao je Ljevnaić.

Direktor Skijališta "Mavrovo" Ognjen Ciganski izrazio je zadovoljstvo posjetom direktora Olimpijskog centra "Jahorina", naglašavajući da sada ima pouzdanog partnera i podršku u ovom ambicioznom projektu sa ciljem stvaranja atraktivne skijaške destinacije koja će privući što više turista i doprinijeti značajnom porastu turizma u Sjevernoj Makedoniji.

"Slijedimo primjer Jahorine i prepoznajemo važnost zajedničkih napora u stvaranju jedinstvenog skijaškog iskustva na širem području. Kroz ovu saradnju, Mavrovo teži da postane nezaobilazna destinacija za ljubitelje zimskih sportova, nudeći bogato iskustvo skijanja i gostoprimstva", rekao je Ciganski.

Sa tržišta u Srpskoj se povlači

Sa tržišta u Srpskoj se povlači "Prime Hydration"

Osim predstavnika skijališta Kruševo i Popova Šapka, današnjoj svečanosti prisustvovao je i ambasador BiH u Sjevernoj Makedoniji Dragan Jaćimović.

Jaćimović je istakao prijateljske odnose između BiH i Sjeverne Makedonije, naglašavajući da direktan let Sarajevo - Skoplje dodatno učvršćuje veze i olakšava turistima da dožive bogatstvo obje zemlje.

Iz Olimpijskog centra "Jahorina" navode da ovaj događaj potvrđuje snažnu međunarodnu saradnju i podršku usmjerenu ka očuvanju skijaškog nasljeđa na ovom području.

Olimpijski centar "Jahorina" nedavno je obnovio sporazum o saradnji sa Skijalištima Crne Gore, kao i skijalištima Slovenije i Rumunije. Isti model planira da primijeni i na skijalištu "Igrišta", čije otvaranje je planirano krajem decembra.

"Očekujemo da će novouspostavljeni let između Skoplja i Sarajeva značajno doprinijeti povećanju priliva turista u oba ski-centra - Mavrovo i Jahorina, a planirani raspored letova ponedjeljkom, srijedom i petkom, pruža idealnu fleksibilnost posjetiocima koji žele da uživaju u zimskim čarolijama ovih prelijepih destinacija", navodi se u saopštenju. 

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Biznis klub

    '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.