Saopštio Milić

Tri dječaka bez roditelja iz Gradiške dobila porodičnu penziju

  • Izvor: ATV
  • 10.11.2023. 12:25

Tri dječaka iz Gradiške, Nemanja, David i Pavle Kovačević, koji su ostali bez oba roditelja, dobiće roditeljsku penziju, a rješenje je već upućeno na kućnu adresu.

Ovo je na društvenoj mreži Iks objavio direktor Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, Mladen Milić.

„Zahtjev za porodičnu penziju je podnesen 23.10.2023. a rješenje doneseno 09.11.2023. godine i opremljeno na kućnu adresu. Centar za socijalni rad je morao dostaviti još par podataka, pa je upravni postupak trajao 16 dana“, napisao je Milić, odgovarajući na upite građana koje je potresla teška sudbina Nemanje, Davida i Pavla Kovačevića iz Gradiške.

Pijatelji porodice Kovačević obratili su se javnosti sa apelom za pomoć dječacima.

„Otac Nebojša preminuo je iznenada u avgustu 2022. godine, a bez majke su ostali u septembru ove godine. Nemanja i David su đaci JU OŠ 'Danilo Borković', a najmlađi Pavle ima šest godina. Djeca trenutno žive sa bakom Milkom koja je penzioner i njihov privremeni staratelj. S obzirom da djeca još uvijek nisu dobila penziju, neophodno je da im se pomogne u ovom za njih teškom i tragičnom periodu. Vjerujemo da razumijete sve poteškoće s kojima se cijela porodica bori i da ćete se uključiti kako bi uz vašu pomoć prebrodili bar jedan dio problema“, piše u apelu za pomoć.

Bez oba roditelja ostali u roku od godinu dana - Dječacima iz Gradiške potrebna pomoć dobrih ljudi

Bez oba roditelja ostali u roku od godinu dana - Dječacima iz Gradiške potrebna pomoć dobrih ljudi

Novčanu pomoć možete uplatiti na bankovni račun:

Milka (Jovo) Kovačević NLB Razvojna banka: 562-007-81858303-46 

Pratite nas i putem Vibera