Vlada Srpske

Višković otkrio od kada će penzioneri moći besplatno u banju

  • Izvor: ATV
  • 11.03.2024. 16:12

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa predstavnicima Udruženja penzionera Republike Srpske, koje je predvodio predsjednik Udruženja Ratko Trifunović.

Tokom sastanka, predsjednik Udruženja Ratko Trifunović istakao je zahvalnost na podršci, i posvećenom pristupu koji Vlada Republike Srpske njeguje prema ovoj populaciji, a koji se odnosi na značajan i kontinuirani rast penzija. Takođe, naglašen je značaj Projekta banjske rehabilitacije, koji je u prošloj godini iskoristilo 1.000 penzionera.

Premijer Radovan Višković rekao je da će Vlada i u budućnosti nastaviti posvećeno da radi na poboljšanju materijalnog i socijalnog statusa penzionera, a koji je najbolje vidljiv kroz dosadašnja povećanja penzija, koja u ovoj godini iznose 9,2 odsto ili za 170 miliona KM više na godišnjem nivou.


Prodao stan, a onda poskupio kvadrat: Htio da raskine ugovor, napao novog vlasnika

Prodao stan, a onda poskupio kvadrat: Htio da raskine ugovor, napao novog vlasnika

Višković je istakao da će i ove godine biti nastavljen Projekat banjske rehabilitacije penzionera za koji je u ovom momentu izdvojeno pola miliona maraka, a za ovu namjenu od 2019. godine izdvojeno je 2,25 miliona KM, te da već u aprilu penzioneri mogu iskoristiti ovu uslugu.

Na sastanku je istaknuta važnost saradnje sa ministarstvima u Vladi i Fondom zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, koja je rezultirala proširenjem broja lijekova na Listi A i B.

Tokom razgovora je naglašen značaj projekata i aktivnosti koje ovo udruženje realizuje uz pomoć Vlade Republike Srpske, a koja se odnose na poboljšanje materijalnog položaja, zdravstvene zaštite, kao i društvenog života penzionera.

Sastanku su prisustvovali ministar rada i boračko-invalidske zaštite Danijel Еgić i direktor Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske Mladen Milić. 

Pratite nas i putem Vibera