Osnovnih škola "Sveti Sava"

Višković ugostio osnovce iz Doboja i Aranđelovca

  • Izvor: ATV
  • 20.02.2024. 15:09

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković primio je danas u Banjaluci nastavnike i učenike osnovnih škola „Sveti Sava“ iz Aranđelovca i „Sveti Sava“ iz Doboja, koji već drugu školsku godinu zaredom realizuje projekat povezivanja osnovnih škola iz Republike Srpske i Srbije s ciljem sticanja novih iskustava, razvijanja dobre prakse i poboljšanja kvaliteta nastave.

Premijer Višković poželio je dobrodošlicu nastavnicima i učenicima osnovne škole iz Aranđelovca, a domaćinima iz Doboja izrazio zahvalnost na srdačnom prijemu kolega i učenika iz Srbije u Republiku Srpsku.

Višković je istakao značaj ovog projekta, te naglasio da je potrebno ovu praksu podići na viši nivo, što bi značilo i masovniji odziv djece, kao i da je važno da se na ovakav način povežu i ostali gradovi Republike Srpske i Srbije, saopšteno je iz Biroa za odnose sa javnošću.

Branka Kondić, direktor osnovne škole „Sveti Sava“ iz Doboja, zahvalila je Viškoviću na prijemu i ukazanoj dobrodošlici, istakavši da se ovaj projekat realizuje već drugu godinu, dva puta godišnje. Takođe, naglasila je da se koncept projekta zasniva na razmjeni znanja i iskustva, koje nastavnici i učenici mogu da iskuse tokom pet dana aktivne nastave i druženja. 

Vojin Milosavljević, nastavnik osnovne škole „Sveti Sava“ iz Aranđelovca, rekao je da je prijem kod predsjednika Vlade Republike Srpske od velikog značaja za sam projekat, kako za roditelje djece i djecu koji su u posjeti Republici Srpskoj, tako i za promociju i unapređenje ovog koncepta i ideje. Takođe, Milosavljević je izrazio uvjerenje da ovakav pristup od strane institucija doprinosi jačanju ideje povezivanja osnovnih škola Republike Srpske i Srbije.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Film

    'Film

  • 16:00 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom (R)

    Putujte po svijetu sa Robertom Dacešinom, jer će vam se apetiti za putovanjem i svim biserima koje ono nudi sigurno povećati.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:40 Serija: Ljubavni zalogaji(12+) (R)

    ’Ljubavni zalogaj’ uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i novi simpatični sitkom.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (R) (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života.