AMS Srpske

Vozači oprez: Poledica na putu, magla smanjuje vidljivost

 • 13.12.2019. 08:08

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) kolovozi su mokri i klizavi, a ima i poledice, posebno u višim predjelima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Ugaženog snijega ili leda na kolovozu ima na dionicama u višim planinskim predjelima, posebno na putnim pravcima Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište) i Priluka-Glamoč-Mlinište.

Na širem području Banjaluke, Livna, Tomislavgrada i Sarajeva smanjena je vidljivost zbog magle.

Oprez je neophodan i zbog odrona.

Zbog izgradnje međudržavnog mosta na rijeci Savi, izmijenjen je režim saobraćaja na auto-putu Banjaluka-Gradiška, u zoni naselja Čatrnja i carinskog terminala.

U toku je rekonstrukcija mosta kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića u Zvorniku, zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja na magistralnom putu Karakaj dva-Drinjača.

Režim saobraćaja izmijenjen je zbog sancije i na magistralnom putu Modriča jedan-Vukosavlje (Jakeš)-Podnovlje-Šešlije-Johovac-Rudanka-Doboj-Karuša.

Na dionici magistralnog puta Drinjača-Milići-Vlasenica u toku je rekonstrukcija kolovoza, zbog čega se saobraća jednom trakom.

Na dijelu magistralnog puta Brčko-Bijeljina, dionica Brčko-Donja Bukovica, zbog sanacije kolovoza, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom.

U toku je izgradnja kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Dragotinja-Prijedor-Kozarac, Kozarska Dubica-Prijedor i Ulice 29. novembar u Prijedoru, zbog čega se saobraća usporeno.

Režim odvijanja saobraćaja izmijenjen je na magistralnom putu Kotor Varoš-Obodnik, zbog izgradnje mini hidroelektrane.

U toku je izgradnja male hidroelektrane "Krupac" na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraćaj na dionici magistralnog puta Krupac-Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo, odvija naizmjenično, jednom trakom.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na radilištu "Klakari Donji osam, 13 i 14", u opštini Brod, u toku je deminiranje terena zbog čega su na snazi privremene obustave saobraćaja na dionici magistralnog puta Brod-Odžak, i to radnim danima od 8.00 do 15.00 časova, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja.

Zbog izvođenja minerskih radova, od 11.00 do 16.00 časova, biće obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Crna Rijka-Bjelajce, a za to vrijeme vozači mogu koristiti alternativne pravce: Mrkonjić Grad-Jajce i Mrkonjić Grad-Čađavica-Banjaluka.

Poslije 16.00 časova na ovoj dionici puta, saobraćaj će se odvijati naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima.

Zbog rekonstrukcije raskrsnice na spoju auto-puta Banjaluka-Doboj i magistralnog puta Johovac-Rudanka, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta od petlje Johovac do petlje Rudanka, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na dionici magistralnog puta Rudanka-Doboj jedan.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjenično, saobraća se na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare (Mačkovac)-Čelić.

Zbog pokretanja klizišta, na lokalnom putu Svodna-Brezici, u opštini Novi Grad, saobraćaj se odvija jednom trakom.

Polučasovne obustave saobraćaja uz petnaestominutno propuštanje vozila aktuelne su do 16.00 časova na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka kod mjesta Zdaljevac, gdje je u toku sanacija. Poslije 16.00 na ovoj lokaciji saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 5.00 do 21.00 čas. Od 21.00 do 00.30 vozila saobraćaju naizmjenično, a od 00.30 do 5.00 saobraćaj kroz tunel je obustavljen.

Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na graničnim prelazima nema dužih čekanja.

Zbog bezbjednosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja. 

 • 17:50 Еmisija: Narod priča (R)

  Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić.

 • 18:20 Čarolija Republike Srpske (ep.04)

  ''Čarolija Republike Srpske (ep.04)

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

  ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

 • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

  ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.