Doboj

Završena zgrada za raseljena lica, useljenje u maju

  • Izvor: ATV
  • 20.02.2024. 19:22

Radovi na izgradnji objekta za socijalno stanovanje u dobojskom naselju Bare su završeni. Objekat sa 134 stana biće useljiv u maju. Korisnici centra za raseljena lica, među kojima je i Jelenina majka Ruža, do sada su bili smješteni u alternativni centar dobojskog Doma penzionera, a tamo su kaže uslovi teški za normalan život.

"Vidite i sami kakvo je, nije baš dobro, ali žive, šta će kad nemaju gdje. Bio bi joj super život, vidite i sami šta ovdje ima, mene je strah ovde maltene doći, mene strah došla sam operisana i moram da joj služim, a da nisam morala dođem na dva sata i odoh", kaže Jelena Jović. 

Za izgradnju i opremanje objekta izdvojeno je oko 7 miliona KM kreditnih sredstava iz projekta "CЕV DVA" koje otplaćuje Republika Srpska, a grad je platio spoljašnje uređenje. 

"Sve ukupno negdje oko 1.700.000 je koštalo kompletno to uređenje. Angažovanjem gradonačelnika Doboja, gradske uprave i uz pomoć sa Vladom Republike Srpske i sa predsjednikom Dodikom došlo je do rješenja da su iznađena sredstva tako da je zaista završeno i vanjsko uređenje", kaže Slavko Kovačević, zamjenik gradonačelnika Doboja.

"Najveći projekat u sklopu Ceva dva koji smo radili u VRS, a uradili smo negdje projekat je bio za 701 stambenu jedinicu i još nam je ostalo 195 da uselimo. Vjerujemo da ćemo ove godine svih 195 useliti tako da projekat Cev dva u ovoj godini završavamo do kraja", kaže Davor Čordaš, direktor Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije.

U sklopu ovog projekta do sada su u Doboju izgrađene 134 stambene jedinice, Zvorniku 37, a po 12 u Bijeljini i Nevesinju.

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Еmisija: Narod Priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela, o njihovoj svakodnevici i borbi za očuvanje pravih vrijednosti, marljivom radu, vjeri, i ljubavi prema njihovoj i našoj, otadžbini.

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Tet a tet sa Tatjanom Trninić (R)

    Vrata sastanaka u četiri oka otvaramo samo zbog vas!

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina