Projekti

Brza cesta Bijeljina - Sokolac duga 160,7 kilometara

  • Izvor: ATV
  • 28.11.2023. 19:46

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijer Srpske Radovan Višković razgovarali su u Banjaluci sa predstavnicima kineske kompanije "Šandong" o izgradnji brze ceste Bijeljina-Sokolac duge 160 kilometara koja bi omogućila kvalitetniju povezanost u Republici Srpskoj i sa Srbijom.

Na radnom sastanku razgovarano je i o rješavanju tekućih pitanja u vezi sa izgradnjom auto-puta Banjaluka-Prijedor.

Na sastanku je bilo i nekoliko ministara, te gradonačelnici i načelnici opština na trasama tih puteva. 

"Autoputevi su 2021. godine u martu mjesecu uradili generalni projekat za tu cestu. Već smo odabrali trasu dužine 160.7 kilometara. Nastavak onoga što treba da se uradi po projektno-tehničkoj dokumentaciji  izrada idejnog projekta, studija, priprema, lokacijskih uslova, UT uslova, proglašenje opšteg interesa, izrada plana parcelacije. To su sve postupci koje treba da završimo da bi mogli krenuti sa gradnjom", rekao je Nedeljko Ćorić, direktor JP "Autoputevi Republike Srpske".

"Što se tiče Zvornika, konkretno jako bitan projekat. Pored ovog projekta svjedoci ste da ide izgradnja auto-puta Beograd - Šabac, a zatim Šabac -Loznica što će doprinijeti da Zvornik ponovo bude na raskrsnici puteva i doprinijeti njegovom daljem privrednom razvoju", kaže gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović.

"Od strateškog interesa je za ove prostore izgradnja ovoga puta jer preko Sokoca prolazi veliki broj putnika, vozila, posebno u zimskoj sezoni kada se ide za Jahorinu", rekao je Milovan Bjelica, načelnik Sokoca.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: