Nakon 40 godina

Čuveni trgovinski lanac zatvara prodavnice: Razlog je šokantan!

 • Izvor: Kurir
 • 08.04.2024. 19:13

Čuveni američki trgovinski lanac "Samo 99 centi" zatvara sve prodavnice poslije više od 40 godina rada!

Kompanija navodi da su inflacija i krađa razlog za zatvaranje 371 prodavnice u četiri američke države.

"Odluka o zatvaranju svih prodavnica je izuzetno teška i nije ishod koji smo očekivali“, navodi za američke medije privremeni izvršni direktor kompanije Majk Simončić.

Mnoge oduševila reakcija tate kad je saznao da će dobiti djevojčicu

Mnoge oduševila reakcija tate kad je saznao da će dobiti djevojčicu

Na zatvaranje je prema njegovim riječima uticalo nekoliko faktora: veliki uticaj pandemije virusa korona, promjena potražnje potrošača, uporni inflatorni pritisak, ali i rastući nivo smanjenja. To je industrijski termin koji se odnosi na zalihe izgubljene zahvaljujući krađi od strane kupaca ili zaposlenih, ali i administrativnim greškama.

"Ti problemi su uzeti zajedno u velikoj mjeri ometali sposobnost kompanije da posluje“, rekao je Simončić i dodao da je nakon opsežne analize utvrđeno da je neophodan uredni prekid poslovanja i najbolji način da se maksimizira vrijednost imovine.

Odluka će uticati na prodavnice u Kaliforniji, Arizoni, Nevadi i Teksasu. Pojedine prodavnice još u petak su započele proces zatvaranja.

Madrid ukida program zlatne vize

Madrid ukida program zlatne vize

Popularni lanac nedavno je proslavio svoju 42. godinu.

"Samo 99 centi" je treći veliki trgovinski lanac koji je u posljednje vrijeme poklekao pod pritiskom rastuće inflacije. Prošlog mjeseca "Dollar Tree" najavio je da će zatvoriti 1.000 prodavnica dok je "Maci's" takođe otkrio planove da zatvori 150 prodavnica iliti 30 odsto svog lanca u SAD.

Inflacija u SAD ostaje tvrdoglavo visoka iako je trenutno i dalje daleko od maksimuma od 9,1 odsto iz 2022. godine. Februarski indeks potrošačkih cijena dostigao je 3,2 odsto što je više nego što su očekivali ekonomisti.

Morbilama u Srpskoj zaraženo 38 osoba

Morbilama u Srpskoj zaraženo 38 osoba

Osnovni indeks ličnih potrošnja, preferirani Fed-ov mjerač inflacije koji isključuje promjenljive cijene hrane i energije, porastao je 0,3 odsto u februaru i 2,8 odsto u odnosu na prethodnu godinu, naglašavajući poteškoće u držanju cijena pod kontrolom.

Hirotake Jano, japanski milijarder koji je pomogao u popularizaciji koncepta diskontne prodavnice tipa sve za dolar, podsjetimo, umro je nedavno usljed srčanih problema.

Pratite nas i putem Vibera

 • 20:10 Еmisija: Priča se

  '''Politička, debatna, emisija ‘Priča se…’ donosi širok izbor aktuelnih tema, suprotstavljenih stavova, različitih uglova, činjenica i replika.

 • 21:20 Serija: Od jutra do sutra (12+)

  ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

 • 22:05 Serija: Ko te šiša (12+)

  ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

 • 22:35 Večernje vijesti

  Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

 • 22:50 Serija: Еl Čapo (16+)

  ''''Televizijska serija o jednom od najpoznatijih narko bosova - Joakinu "Еl Čapu" Guzmanu.

 • 23:30 Noćni program

  Noćni program