Sastanak sa poljoprivrednicima

Dodik poljoprivrednicima: Radite, mi ćemo obezbijediti podršku, nećemo dozvoliti da budete u minusu

  • Izvor: SRNA
  • 13.07.2022. 16:31

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Bijeljini da je ponosan na ono što je Republika Srpska do sada izdvojila za podršku poljoprivredi i najavio nastavak stimulisanja agrara.

Dodik: Radite, sijte, a mi ćemo obezbijediti podršku, nećemo dozvoliti da budete u minusu

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Bijeljini da je ponosan na ono što je Republika Srpska do sada izdvojila za podršku poljoprivredi i najavio nastavak stimulisanja agrara.

"Radite, sijte, a mi ćemo obezbijediti podršku agraru i nećemo dozvoliti da budete u minusu i da vaša proizvodnja propadne. Trebamo pomoći i tu smo da pomognemo poljoprivrednim proizvođačima", rekao je Dodik na sastanku sa poljoprivrednicima u Bijeljini kojem se odazvalo više od stotinu domaćih proizvođača hrane.

On je naveo da je ponosan na ono što je Republika Srpska do sada izdvojila za društvenu, javnu i finansijsku podršku poljopriredi, uz dosta stimulativnih mjera i najavio nastavak stimulisanja agrara, prvenstveno za narednu sjetvu.

"Vi nećete raditi ispod ove cijene ni iduće godine, usmjeravaćemo podsticaje i to je najodgovornije što možemo da učinimo", istakao je Dodik nakon što je saslušao probleme, ali i pohvale semberskih poljoprivrednika.

Prema njegovim riječima, proizvodnja hrane je globalno postala najvažnija za društvo i samo one države koje imaju dovoljno hrane mogu da računaju na stabilnost, a Republika Srpska ima zemljište i klimu kao dobre pretpostavke.

"Mir, sigurnost, energija i hrana su danas važni za svako društvo i mi to u Republici Srpskoj obezbjeđujemo", poručio je Dodik.

Dodikova najava podrške poljoprivrednicima pozdravljena je aplauzom, a on je izrazio spremnost da se nađe dobro rješenje i za problem davanja zemlje u zakup na koji su ukazali, te rast podsticaja koji bi obezbijedio izvjesnost rada u agraru.

Sastanak Dodika i resornog ministra Borisa Pašalića sa semberskim poljoprivrednicima održan je u hotelu "Drina".


  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program