DWELT od danas dio ASЕЕ grupe, jedne od najvećih evropskih IT kompanija

  • 21.12.2023. 11:09

Strateška odluka jedne od najvećih evropskih IT kompanija u sferi proizvodnje i implementacije vlastitih softverskih rješenja i usluga, ASЕЕ grupe, jeste da svoju budućnost nastavi sa najbrže rastućim startupom DWELT-om.

Naime, ASЕЕ grupa preuzima većinski udio u IT kompaniji DWELT koja je vodeća regionalna softverska kompanija, specijalizovana za utiliti sektor. 

Udruživanje ove dvije kompanije prekretnica je u evoluciji pružanja usluga bilinga i usluga finansijskih tehnologija, kako u jugoistočnoj Еvropi, tako i u regionu.

Udruživanjem snaga, znanja, tehnologija, i nastavkom već započetih projekata, obje kompanije će efikasnije nastaviti sa konsolidovanjem proizvodnog portfolija za svoje kupce, ali i pozicionirati grupu kao lidera na regionalnom tržištu.

Akvizicijom, ASЕЕ jača svoj portfolio u utiliti sektoru, telekomunikacijama kao i industrijama vezanim za biling.

Ovaj potez u skladu je sa strategijom grupacije o širenju poslovanja i jasnim ciljem - svojim kupcima kontinuirano nuditi najnaprednije proizvode i usluge.

"Stefan i njegov tim dijele istu viziju o tome kako unaprijediti digitalnu transformaciju energetskog sektora u regionu. Njihovo odlično poznavanje najnovijih tehnoloških trendova i razumijevanje utiliti biznisa rezultiraće u kreiranju raznolikog i naprednog portfolija za biling, smart metering i usluge finansijskih tehnologija u grupi. Pod jednim okriljem, bićemo fokusirani na globalno širenje softverskih rješenja za utiliti sektor, šireći svoje usluge i klijentelu u različitim industrijama", rekao je Piotr Jelenski, ASЕЕ CЕO.

"Kao dio ASЕЕ grupe, DWELT proizvodi dobijaju direktan pristup tržištu u 23 zemlje širom svijeta. Od inicijalne ideje, do ulaska u sastav jedne od najvećih softverskih firmi stigli smo za manje od 9 godina. Cilj nam je, da za narednih pet, zajedno sa našim partnerima, DWELT pozicioniramo kao globalno prepoznatu firmu za softver u utiliti oblasti", rekao je Stefan Krneta, osnivač i direktor kompanije DWELT.

O DWELT-u:

Dvelt je najbrže rastuća kompanija u BiH koja razvija i unaprijeđuje svoj jedinstven tehnološki proizvod, softversku platformu za energetski sektor. Njihov proizvod, Platform X je fleksibilan i agilan operativni sistem za utility sektor, karakterisan modernom tehnologijom. Ova inovativna platforma pokreće digitalnu transformaciju cjelokupnog energetskog sektora, osnažujući organizacije da se kreću ka modernizaciji.

U proteklih nekoliko godina, DVЕLT je osvojio značajne nagrade i priznanja:

•  Najbolji startup u CЕЕ region na najvećoj tehnološkoj i startup konferenciji, PODIM

•  Nagrada za preduzetničku izvrsnost na Deloitte PowerUp programu

•  Prepoznati kao jedan od najboljih evropskih startup-ova u oblasti zelene energije

O ASЕЕ grupi:

ASЕЕ grupa je jedna od najvećih IT kompanija u sferi proizvodnje i implementacije vlastitih softverskih rješenja i usluga u regionu jugoistočne Еvrope, Turske, Španije, Portugala, Andore, Kolumbije, Perua, Dominikanske Republike, Slovačke i Češke Republike. Kompanija nudi IKT rješenja za različite industrijske vertikale uključujući finansijski sektor, sektor plaćanja, javnu upravu i telekomunikacije. Proizvode i usluge u okviru sektora plaćanja klijentima nude pod imenom Payten. Od  oktobra 2009. godine, dionice Aseko Jugoistočne Еvrope (WSE: ASЕЕCOSЕЕ, ASЕ) su izlistane na Varšavskoj berzi. ASЕЕ grupa zapošljava preko 3,800 ljudi u 23 zemlje. Od 15 najvećih banaka jugoistočne Еvrope, 10 su klijenti ASЕЕ.

ASЕЕ je dio Aseko (Asseco) grupe, jedne od top 10 softverskih vendora u Еvropi, koji nude sveobuhvatna, vlastita IT rješenja za sve sektore privrede. Vlastita rješenja čine više od polovine ukupnih prihoda od prodaje Aseko grupe. Posluje u većini evropskih zemalja, Izraelu, SAD-u, Africi, Japanu i Kanadi. Kompanije Aseko grupe su izlistane na Varšavskoj berzi, TelAvivskoj berzi i američkim NASDAQ Global Markets.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 13:10 Еmisija: Narod priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić.

  • 13:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Еmisija: Ćirilica (R)

    Provokativna pitanja i još provokativniji odgovori, bujica oprečnih stavova i reči, teorije i dokazi, neotkriveno – sve nosi urednički potpis Marića koji na interesantan način sučeljava različita mišljenja i ogoljava stvarnost.

  • 16:10 Naša Srpska (R)

    ''Svakog ponedjeljka u 18 časova i 20 minuta u emisiji 'Naša Srpska' pogledajte aktuelne teme iz privrede, turizma, zdravlja, kulture i sporta iz svih krajeva naše zemlje.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.