Potrebe

Izazovna godina pred RiTЕ Ugljevik

  • Izvor: ATV
  • 28.02.2024. 19:25

Brojni izazovi su pred RiTЕ Ugljevik i u ovoj godini.

Na sve poteškoće i izazove su za sada odgovorili i spremni ulaze u pripreme za ovogodišnji remont, kažu u RiTe Ugljevik.

"Na RiTe smo planirali remont nešto duži nego normalno, nekih 55 dana, u toku su postupci javne nabavke neke smo završili, neke su u toku i ja vjerujem da ćemo do početka remonta koji je planiran za 13. aprila uspjeti da zaključimo sve te ugovore kako bismo ono što je planirano i realizovali", rekao je Diko Cvijetinović v.d. direktora RiTЕ Ugljevik.

Potreba za većim obimom posla stvara i potrebe za dodatnom mehanizacijom. Iako je u proteklom periodu bilo nabavki, problem je bio i sa rezervnim dijelovima i gumama za dampere.

Pored guma koje stižu sredinom marta, Vlada Republike Srpske dala je saglasnost za nabavku 4 nova dampera i bagera i sitnu mehanizaciju ispunili planove otkrivke.

"Potreban je značajno veći nivo rudarske mehanizacije, mi imamo u planu investicije, mi smo 2021. godine uradili jedan akcioni plan, gdje smo sve ovo predvidjeli i tražili pomoć od Еlektroprivrede, od Vlade da nam pomognu i rekli smo šta nam je potrebno od mehanizacije", kaže Sragiša Vidaković, izvršni direktor za poslove proizvodnje uglja i razvoj Rudnika.

U 2023. godini ispunjen je plan proizvodnje, a RiTЕ je od prošlog remonta do danas u zastoju bio samo 8 dana.

Danas RiTЕ radi stabilno i nastoji da održi dinamiku u radu koja će obezbijediti dovoljne količine uglja ali i ostale uslove za nesmetan rad, kažu u ovom preduzeću.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: