Impozantan podatak

Koliko vrijede trenutne investicije u Еlektroprivredi Srpske

  • Izvor: ATV
  • 06.03.2024. 14:02

Еlektroprivreda je krenula u jedan veliki investicioni ciklus u posljednje četiri godine. 

Izvršni direktor za investicije i razvoj Еlektroprivrede Republike Srpske Jovica Vlatković kaže da procijenjena vrijednost investicija koje su planirane i koje su započete prelazi dvije i po milijarde maraka.

"U te dvije i po milijarde neki su ugovori potpisani, neki se privode kraju, treba da se potpišu. Ali u suštini, za kratak period 22 projekta koja su pokrenuta u investicijama su impozantan podatak i možemo da se neskromno pohvalimo da smo stvarno uradili jedan dobar posao i mislim da ćemo privesti sve projekte koji su planirani do kraja", kaže Vlatković.


Minić: Još jedna epizoda rapsodije koja nema uporište u zakonu

Minić: Još jedna epizoda rapsodije koja nema uporište u zakonu

Naglasio je da su svi projekti pokrenuti u ovom ciklusu iz obnovljivih izvora.

"U te projekte svakako se ubraja i HЕ Dabar. Njena vrijednost je oko 661 milion KM. Kinezi rade svoj posao onako kako treba i mislim da će oni da završe u roku, možda čak i prije predviđenog roka", rekao je Vlatković.

Govoreći o projektima solarnih elektrana, naglašava da bi trebalo da ih bude više.

"Hercegovina je kao regija najznačajnija sa potencijalom, možda čak i u bivšoj Jugoslaviji. U Hercegovini je savršeno područje, najviše sunčanih dana, a sem sunčanih dana nadmorske visine su potrebne da bi se maksimalno iskoristila električna energija solarnih elektrana. Tako da je najsavršenija neka nadmorska visina od nekih 450 do 700 metara, a mi u Hercegovini imamo ta područja", objašnjava Vlatković.


Goganović: Bezbjedosna situacija u BiH stabilna

Goganović: Bezbjedosna situacija u BiH stabilna

On je najavio i predstojeći Samit energetike u Trebinju.

"Sam SЕT je mjesto gdje se okuplja struka i nauka. Tu dolaze ljudi iz instituta koji se bave naukom, razmjenjuju se razna iskustva, unapređuju se znanja", rekao je on.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 17:50 Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    ''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:20 Serija: Ljubavni zalogaji (12+) (R)

    Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.