Kompanija Rauh Mobelverke

Njemački gigant u krizi, zatvara fabrike: Bankrot poslije 130 godina rada

  • Izvor: Mondo.ba
  • 13.03.2024. 12:20

Kompanija Rauh Mobelverke sa sjedištem u Frojdenbergu, najavila je da će biti zatvorena najkasnije do kraja januara 2025. godine.

Industrija nameštaja u Nemačkoj ima velike probleme zbog čega mora da reaguje i Rauh Mobelverke sa sedištem u Frojdenbergu. Kompanija je potvrdila da će njihova fabrika u Mastershauzenu biće zatvorena najkasnije do kraja januara 2025. godine dok će više od 150 zaposlenih iz sedišta ostati bez posla. Kompanija iz Baden Virtemberga podnijela je nedavno i zahtev za bankrot.

"Svake nedjelje konkurent, dobavljač ili trgovac na malo mora da podnese zahtjev za bankrot. Nema znakova povećanja poslovanja, a izgleda da se to neće dogoditi u dogledno vrijeme", navode iz Rauha.

ЕU uvodi nova pravila za zgrade: Promjene su ogromne

ЕU uvodi nova pravila za zgrade: Promjene su ogromne

Iz kompanije navode da očekuju da će ekonomska klima nastaviti da se pogoršava.

"Proizvedene količine su sada pale ispod kritične vrijednosti za industrijsku proizvodnju", objašnjavaju u kompaniji njemačkim medijima.

Mnogo truda je uloženo u kreiranje novih asortimana, koji su takođe naišli na pozitivne reakcije, međutim, to nije dovoljno za unapređenje poslovanja u fabrici.

Rauh Mobelverke je osnovan 1897. godine i prodaje namještaj za spavaće sobe i ormara proizvedene isključivo u Njemačkoj. Kompanija ima 1.420 zaposlenih dok je prošle godine imala prodaju od 294 miliona evra. Održavanje fabrike u Mastershauzenu više nije moguće.

Haos u Njemačkoj, stali vozovi i avioni!

Haos u Njemačkoj, stali vozovi i avioni!

"Proizvodnju i poslovanje u Mastershauzenu treba postepeno ugasiti, počevši što je prije moguće po završetku procesa usaglašavanja interesa, a najkasnije do 31. januara 2025. godine. To će postepeno eliminisati potrebu za zapošljavanjem za 164 radnika koji rade u Mastershauzenu", navodi se u saopštenju.

Najveći evropski proizvođač namještaja za spavaće sobe i programa garderobe takođe mora da izvrši prilagođavanja u svom sjedištu u Frojdenbergu na Majni.

Kompanija je takođe izvijestila da u fabrici u Frojdenbergu postoji i višak zaposlenih zbog smanjenog obima porudžbina.

"Planiramo da smanjimo radnu snagu u dvije faze do 30. juna 2025. godine. Trenutno se pretpostavlja da prirodni odliv može u velikoj mjeri da spriječi otpuštanja", navodi kompanija i dodaje da bi moglo doći do smanjenja broja poslova u administraciji i proizvodnji.


(Foto: Fripik)

Pratite nas i putem Vibera