Šulić potvrdio

Nova uredba reguliše cijene osnovnih namirnica

 • Izvor: RTRS
 • 10.02.2024. 16:05

Ministarstvo trgovine i turizma, s ciljem zaštite potrošača, priprema uredbu kojom bi trebalo da bude regulisana cijena osnovnih životnih namirnica, prije svega pekarskih proizvoda, rekao je za Radio Republike Srpske, Denis Šulić, ministar trgovine i turizma u Vladi Srpske.

"Mi ćemo nastaviti dalje da kontinuirano radimo na inspekcijskim kontrolama za svakoga ko ne poštuje maržu na osnovne životne namirnice i naftu i naftne derivate, a kreiraćemo i nove mjere. Jedna od njih može biti ona koja će se ticati osnovnih životnih namirnica, prije svega pekarskih proizvoda. Ta uredba je u izradi, a javnost će blagovremeno biti obaviještena o njenom sadržaju", naveo je Šulić.

Ministarstvo je u prethodnoj godini, posredstvom Inspektorata Republike Srpske i Tržišne inspekcije, provelo niz provjera s ciljem kontrole trgovačkih lanaca, o poštovanju propisanih marži.


Kome je namijenjen Putinov intervju: Peskov otkrio

Kome je namijenjen Putinov intervju: Peskov otkrio

"U prošloj godini, provedeno je 1.558 kontrola, a nepravilnosti su utvrđene kod 568", rekao je Šulić

"U prethodnoj godini imali smo više napisanih kazni nego u prethodnih šest godina", dodao je Šulić.

On je podsjetio i da je prethodno provedena kampanja "Društveno odgovorno".

Pratite nas i putem Vibera

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Еmisija: Narod priča

  Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.