Posljedica uvođenja novih propisa o štetnim gasovima

Opala prodaja automobila

  • 17.10.2018. 11:03

U Evropi je u septembru prodato 1,09 miliona automobila, što predstavlja pad na godišnjem nivou za 23,5 odsto, a analitičari ocjenjuju da je to jednokratna posljedica uvođenja novih propisa o emisijama štetnih gasova.

"Ovo nije iznenađenje", saopštilo je Evropsko udruženje proizvođača automobila /ACEA/. 

U saopštenju se navodi da je prodaja umanjena poslije rasta na godišnjem nivou u avgustu za 31,2 odsto, kada su automobili koji ne ispunjavaju nove propise ponuđeni sa velikim popustima. 

Novi standard za emisije štetnih gasova važi za automobile koji su registrovani od 1. septembra, prenijela je agencija DPA. 

ACEA navodi da je evropsko tržište automobila poraslo u periodu od januara do septembra. Prodato je 11,95 miliona automobila, što predstavlja rast za 2,5 odsto u poređenju sa istim periodom u 2017. godini. 

Na najvećim tržištima EU, potražnja za novim automobilima u Španiji je porasla za 11,7 odsto, u Francuskoj je uvećana za 6,5 odsto, a u NJemačkoj za 2,4 odsto, dok je u Italiji opala za 2,8 odsto, a u Velikoj Britaniji za 7,5 odsto. 

Najveći tržišni udio i dalje ima "Folksvagen" sa 24,2 odsto.

  • 17:00 Serija: Voda u prahu (12+) (R)

    ''Napeta portugalsko-galicijska serija 'Voda u prahu' stiže u naš program i možemo samo reći - iz epizode u epizodu napetost će rasti do usijanja!

  • 17:50 Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    ''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:20 Serija: Ljubavni zalogaji (12+) (R)

    Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.