Određen rok

Radnici RiTЕ Ugljevik odustali od štrajka - potpisan sporazum

  • Izvor: ATV
  • 15.03.2024. 19:19

Potpisan je sporazum kojim je određen rok od 60 dana da se ispune radnički zahtjevi. To je bilo dovoljno da se odustane od štrajka koji je bio najavljen od ponedjeljka.

"Štrajka u ponedjeljak neće biti ali ćemo mi već od večeras i sutra informisati i upoznati naše radnike sa činjenicama i zaključcima i ishodom ovog sastanka“, kaže predsjednik Sindikata RiTЕ Ugljevik Boban Benović.

Radnici su tražili da se obezbijede dovoljne količine uglja najmanje do 2050. i da se ležište uglja "Istok 2“, dodijeli rudniku. Takođe, investicije u opremu i mehanizaciju, kao i uslove rada koji garantuju bezbjednost i zaštitu na radu. 

"Razumijemo zahtjeve štrajkačkog odbora i takođe važna činjenica koja stoji u ovom sporazumu je da će Vlada, ne samo sa najvećom pažnjom razmatrati te zahtjeve, nego i svi drugi organi i Uprava i matično preduzeće. Rad RiTЕ nije ugrožen i ne može biti ugrožen i imamo nesmetane površine na kojima će se raditi eksploatacija uglja“, kaže ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić.

Važno je da postoji želja da se pronađe rješenje, kažu u RiTЕ.

"Ovaj sporazum koji smo potpisali ostavlja nam dovoljno vremena kako bi sve one probleme koje je štrajkački odbor odnosno sindikat iznio da možemo da nađemo rješenja za njih“, rekao je v.d. direktora RiTЕ Ugljevik Diko Cvijetinović.

Naći će se najbolja rješenja u interesu radnika, poruka je nakon sastanka u Ugljeviku. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: