Konferencija "Statistika novog doba"

Statistika - važna oblast u Srpskoj

  • Izvor: ATV
  • 27.11.2023. 19:30

Biće nastavljeno ulaganje u statistiku kao veoma važnu oblast u Srpskoj, kako bi mogla davati konkretne i tačne podatke na osnovu kojih se projektuje sam razvoj, poruka je sa današnje konferencije "Statistika novog doba".

Statistički podaci su veoma važni jer se na osnovu njih formiraju i ekonomska politika i budžet. 

„U suštini, sva politika koja je vezana za privredu usmjerava se prema tome šta statistički podaci pokazuju. Znači, to je osnovni pokazatelj, onda se politika usklađuje sa tim podacima“, rekla je Zora Vidović, ministar finansija Republike Srpske.

Tokom diskusije govorilo se i o značaju statistike u donošenju kvalitetnih odluka. Statistiku prikazati na zanimljiv način i mimo svih stereotipa, jedan je od ciljeva konferencije.

„Na taj način malo približimo statistiku, pokažemo da je Zavod za statistiku, u stvari, servis svih građana, a statistika alat kojem se korisnici naši, bilo da je u pitanju vladina institucija neka ili predstavnici medija ili krajnji korisnici, pojedinci služe da koriste kvalitetne poslovne odluke koje rješavaju njihove realne probleme u životu“, naveo je Darko Milunović, direktor Republičkog zavoda za statistiku.

Ovo je prva konferencija o statistici u Srpskoj, a ideja je da se svakog novembra organizuje konferencija koja će okupljati sve statističke institucije iz cijelog regiona.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:50 Centar dana

    ''Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

    '''Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    ''Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti?Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?

  • 21:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.