Ministar trgovine i turizma

Šulić: Na Poslovnom forumu i o plasmanu domaćih proizvoda na tržište Mađarske

  • 06.04.2024. 08:50

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić izjavio je Srni da je u okviru Poslovnog foruma Srpske i Mađarske bilo riječi i o plasmanu domaćih proizvoda na mađarsko tržište, ali i privlačenju turista iz Mađarske u Srpsku.

"U narednom periodu posvetićemo posebnu pažnju dodatnim promotivnim aktivnostima na ovom tržištu, kao i povezivanju privrednih subjekata i siguran sam da ćemo već na narednom forumu govoriti o povećanom broju dolazaka mađarskih gostiju u našu zemlju", rekao je Šulić.

Šulić je naglasio da je Mađarska jedan od najznačajnijih političkih, ali i ekonomskih partnera Republike Srpske u Еvropi, te da će Poslovni forum doprinijeti dodatnom razvoju saradnje dvije zemlje, povezivanju privrede i sklapanju poslovnih aranžmana koji će dovesti do rasta trgovinske razmjene Srpske i Mađarske.

Šta je sve dogovoreno tokom posjete delegacije Mađarske Republici Srpskoj

Šta je sve dogovoreno tokom posjete delegacije Mađarske Republici Srpskoj

"Dogovorena je saradnja na realizaciji i finansiranju tri projekta, vrijednosti od 140 miliona evra. Drago mi je da je jedan od njih u mojoj Gradišci, a riječ je o projektu prečišćavanja otpadnih voda, koji je izuzetno značajan za naš grad i o kojem se već dugo priča, a čija je realizacija prolongirana zbog povlačenja partnera iz nekih drugih evropskih zemalja", istakao je Šulić.

On je zahvalio rukovodstvu Mađarske što su, i na ovom primjeru, pokazali da je njihova politika - politika građenja i razvoja.

"Drago mi je što je Banjaluka bila domaćin prvog Poslovnog foruma, a siguran sam da će praksa održavanja ovakvih foruma biti nastavljena", zaključio je Šulić.

Kako je Rojters izvještavao o posjeti Orbana Banjaluci

Kako je Rojters izvještavao o posjeti Orbana Banjaluci

U Banjaluci je juče uspješno okončan prvi Poslovni forum privrednika iz Republike Srpske i Mađarske, koji je okupio predstavnike više od 100 domaćih i mađarskih kompanija.

Forum je održan u okviru posjete Srpskoj delegacije Vlade Mađarske i privrednika, koju je predvodio premijer Viktor Orban.

Pratite nas i putem Vibera

  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Svakog radnog dana od 6 časova i 55 minuta i vikendom od 8 časova i 30 minuta očekuju vas aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti.

  • 09:00 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.