UTORAK U 20:45

PRAVOSUDNA MAFIJA: Dokumentarac koji secira hrvatsko pravosuđe

  • Izvor: ATV
  • 12.03.2024. 10:21

Osporavani i zabranjivani dokumentarni film 'Pravosudna mafija' hrvatskog publiciste i politikologa Darka Petričića, koji temeljno otkriva detalje najpoznatijih afera i skandala iz sudske i advokatske prakse, od 90-ih do danas u Hrvatskoj, biće ekskluzivno emitovan na ATV-u!

Ovaj dokumentarac razotkriva kriminal i korupciju, nepotizam, ozbiljne zloupotrebe položaja hrvatskih sudija i advokata, te objašnjava iz kojih sve razloga građani više ne vjeruju u vjerodnostojnost pravosudnog sistema, pa čak ni njegovu kompetentnost – procesi u hrvatskim sudovima, koji imaju najveći broj sudija i advokata u zemljama Еvropske unije, traju 'kao sušna godina', a služba radi po internim 'paprenim' cjenovnicima, u jakoj sprezi sa politikom i mafijom.

Film je podijeljen u 17 djelova, u kojima relevantni sagovornici, pravnici, aktivisti, novinari, sudije i državni advokati analiziraju slučajeve koje stavlja 'pod lupu', te daju prijedloge rješenja velikog problema Hrvatske, i načine na koje bi se pravosudni sistem mogao reformisati, jer kako i sam autor kaže, ovako samo ide u još veći ambis, koji izaziva odlazak građana u inostranstvo, smanjuje strana ulaganja, otežava poslovanje domaćim firmama, a iz istog razloga, trulosti tog sistema, izostaju snažnije preduzetničke aktivnosti.

Koncipiran tako da kroz mračnu i sumornu atmosferu progovara o malverzacijama, ipak daje rješenje i svjetlo na kraju tunela zvanog hrvatsko pravosuđe i baš kao takav nije imao priliku da ga pogleda veći auditorijum.

Еkskluzivno dokumentarni film publiciste i politikologa Darka Petričića, 'Pravosudna mafija', utorak, 12. mart u 20 časova i 45 minuta.

Pratite nas i putem Vibera

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Biznis klub

    '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.