Gradonačelnik

Adžić: Odati priznanje onima koji su razvijali Gradišku i Srpsku

  • Izvor: SRNA
  • 24.04.2024. 22:04

U gradiškom Kulturnom centru večeras je održana Akademija povodom Dana grada Gradiška - 24. aprila, na kojoj su uručena priznanja zaslužnim pojedincima, organizacijama i preduzećima.

Gradonačelnik Zoran Adžić rekao je da je obaveza Grada da se oduži, vrednuje i oda priznanje onima koji su ostavili dubok trag u razvoju Gradiške i Republike Srpske.

Govoreći o postignućima u prethodnih godinu dana, Adžić je istakao da je u Gradišci rađeno dosta na izgradnji infrastrukture, stvaranju pretpostavki za razvoj privrede i društvenih aktivnosti.

On je istakao da je najveći uspjeh gradskih vlasti to što je kroz javni poziv dodijelila 3.700 hektara poljoprivrednog zemljišta za 252 gradiških malih i srednjih gazdinstava.

"Na taj način obezbjeđujemo uslove da ti ljudi ostanu na seli i razvijaju svoja poljoprivredna gazdinstva, a prethodnih godina dosta je ulagano i vođeno računa da ravnomjerno razvijamo sve mjesne zajednice na području Gradiške", naglasio je Adžić.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić je istakao da je raspodjela i davanje zemljišta u zakup malim i srednjim poljoprivrednim gazdinstvima veoma važna za dalji razvoj poljoprivrede Gradiške i Republike Srpske.

On je rekao da je Vlada Republike Srpske gradu Gradiška dodijelila sve raspoložive poljoprivredne površine kako bi što više poljoprivrednika imalo dovoljno obradive zemlje i obezbijedilo održivost i konkurentnost.

Minić je dodao da su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i Vlada Srpske svih prethodnih godina podržavali razvojne projekte u Gradišci i pohvalio gradske vlasti koje u svakom momentu imaju spremljene projekte koji mogu podržati domaće i međunarodne institucije.

Povelja grada Gradiška ove godine dodijeljena je akademiku Gojku Subotiću, koju je u njegovo ime primio direktor gradiškog Zavičajnog muzeja Bojan Vujčić.

Zahvalnice povodom Dana grada dodijeljene su doktoru Branku Grbiću za zasluge u zdravstvu, Dragi Šmitranu za postignute rezultate u obrazovanju, te Centralnom kulturno-umjetmničkom društvu "Lepa Radić" za zasluge u oblasti kulturno-umjetničkog rada.

Za zasluge u oblasti humanitarnog rada zahvalnice su dodijeljene Željki Despotović, Snježani Hrvačević, Dragutinu Gligiću i Zoranu Mijiću, a za rezultate u oblasti sporta Milanu Puziću.

Zahvalnice za doprinos u oblasti privrede dodijeljene su Javnom preduzeću "Protivgradna preventiva Republike Srpske", preduzeću "Refleks", te Samiru Malkoču i Mili Popoviću.

Akademiji povodom Dana grada Gradiška prisustvovali su ambasadori Austrije i Slovenije, Urlike Hartman i Damijan Sedar, ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić i brojni predstavnici republičkih i gradskih institucija, vjerskih organizacija, privrednici, predstavnici boračkih, kulturnih, sportskih i drugih organizacija.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    ''Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti?Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?

  • 21:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:45 Serija: Ko te šiša (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Еl Čapo (16+)

    *Serija: Еl Čapo (16+)