Kritike

Bijeljina bez rebalansa budžeta: "Gradonačelnik trošio kako je htio"

  • Izvor: ATV
  • 03.01.2024. 19:22

Nacrt rebalansa budžeta za prethodnu godinu u Bijeljini nije usvojen jer je gradonačelnik Ljubiša Petrović novac trošio kako je htio, kažu to odbornici skupštinske većine.

On njima poručuje, da su oni krivici, ali i ovaj put sve to im je saopštio preko Fejsbuka.

"Uskratili su ono što pripada djeci i narodu Bijeljine. Pokušavajući mene da predstave kao nesposobnog, da me okrive za dugovanja. Izuzetno mi je žao, jer naši sportski klubovi koji su ostvarili značajne uspjehe i rezultate neće moći da budu dodatno nagrađeni iz budžeta Grada zahvaljujući odbornicima koji nisu glasali za usvajanje rebalansa budžeta za 2023.godinu", napisao je on.

Stiže mu i odgovor. Sve je to još jedan rijaliti nastup i zamjena teza. Petrović pokušava da se spasi krivične odgovornosti jer je svjestan da je nenamjensko trošenje i zloupotreba položaja krivično djelo.


Od supruge ukrao 27.000 KM pa prijavio provalu - otkrio ga sin

Od supruge ukrao 27.000 KM pa prijavio provalu - otkrio ga sin

Za 1.125.000 KM probijen je usvojeni budžet. Troškovi reprezentacije kabineta gradonačelnika, tekuće pomoći kabineta, finansiranje jednokratne pomoći sportskim klubovima, grantovi vjerskim zajednicama, Udruženjima građana prekoračeni i za nekoliko stotina hiljada maraka. Posebna stavka su nezakonita zapošljavanja.

"Nepokriveni budžetski deficit iz 2022.godine 2.173.670 KM, obaveze stvorene preko budžetom planiranih sredstava u 2022.  974.787 KM za probijanje za plate zaposlenih  u Gradskoj upravi, prema informacijama od 26.12. imamo 200 novih radnika u Gradskoj upravi čije plate godišnje izađu oko 4 miliona KM, kad se računa prosječna plata“, kaže predsjednik gradske Skupštine Aleksandar Đurđević.


Ovo je mladić koji je poginuo kada je udario divlju svinju: Nedavno napunio 18

Ovo je mladić koji je poginuo kada je udario divlju svinju: Nedavno napunio 18

Gradska uprava je samo u 2022. napravila deficit od preko 3 miliona KM. Pokušano je to upakovati u rebalans za 2023. godinu, tvrde iz SNSD-a.

Budžetski okvir pojedinih stavki  je višestruko probijen i rebalans je kažu trebao poslužiti da se to nezakonito postupanje legalizuje.

Pratite nas i putem Vibera

  • 09:00 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina