Trajaće do ispunjenja zahtjeva

Bijeljinski "AD Komunalac“ stupa u štrajk

  • Izvor: ATV
  • 30.11.2023. 14:26

Preduzeće AD "Komunalac“ iz Bijeljine stupiće u štrajk 11. decembra 2023. godine, saopšteno je danas iz Sindikalne organizacije tog preduzeća.

Kako su rekli, štrajk će trajati do ispunjenja zahtjeva.

"Štrajk će se sprovesti okupljanjem radnika u radnoj sredini, uz poštovanje minimuma procesa rada. Organizovani prekid rada će se u svemu sprovesti u skladu sa Zakonom o štrajku“, saopšteno je iz Sindikalne organizacije.

Kako su naveli, radnici preduzeća AD "Komunalac“ imaju četiri zajhtjeva, a to su: hitno povećanje plata za minimalno 10 odsto svim radnicima koji primaju neto platu do 950 KM i poboljšanje uslova rada kroz permanentnu obnovu voznog parka komunalinih vozila, hitno otpočinjanje pregovora oko zaključenja Kolektivnog ugovora za zaposlne, zabranu daljeg zapošljavanja administrativnih radnika i striktnu primjenu Odluke o prikupljanju, odvozu i deponovanju komunalnog otpada.

Odluku o stupanju u štrajk donijelu su nakon što su od Gradske uprave tražili da poveća cijena komunalnih usluga kako bi se radnicima obezbijedile veće plate.

Skupština Grada Bijeljina je odavno odobrila 300.000 KM u te svrhe ali ih bijeljinski gradonačlenik Ljubiša Petrović nikada nije prebacio preduzeću.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Biznis klub

    '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:42 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.