Cesta od Bijeljine do Sokoca od strateškog značaja

  • Izvor: ATV
  • 30.11.2023. 20:19

Odlična stvar, daj Bože da se što prije počne sa radovima, tako u Bijeljini govore o planovima za izgradnju brze ceste do Sokoca.

Projekat za trasu urađen je prije dvije godine. 

„Pa to je samo Bog dao tako da bude da se to uradi. Znaš koliko će to biti bolje za narod da se to uradi. Jer put je sve, put, struja, voda to je život.“

 „Mnogo je značajno. Sve što se gradi za dobro građana je korisno i dobro.“

 „Jašta su nego bitni, Jesu.“ „Hoće li to značiti Bijeljini, brži put?“, „Hoće, jašta povezivanje.“

 „Sve što dođe, mora biti bolje nešto.“

Cesta je od strateškog značaja za istok Srpske i doprinijeće njegovom privrednom razvoju i boljem saobraćajnom povezivanju tog dijela, ali i sa Srbijom. 

„Bijeljina je jednostavno čvorište svih tih puteva i to nama otvara zaista velike mogućnosti u nekom poslovnom i industrijskom i svakom drugom smislu i naravno lokalna zajednica mora spremna dočekati sve te prilike koje joj se pružaju, kroz razne poslovne i industrijske zone koje će biti već pripremljene za ljude kojima će sada biti interesantnije da investiraju i ulažu u Bijeljinu, da otvore nova radna mjesta, da zapošljavaju ljude. To je ono što je najvažnije, da ovo iskoristimo kao priliku za razvoj“, istakao je Aleksandar Đurđević, predsjednik Skupštine grada Bijeljina.

O svemu se razgovaralo se predstavnicima kineske korporacije Šandong u Banjaluci gdje su bili i gradonačelnici i načelnici opština na trasi buduće brze ceste. Jedino se nije pojavio prvi čovjek Bijeljine. 

 „I to je pokazatelj da se naš gradonačelnik 90% bavi politikom, a 10% onim što mu je posao, misli da bi bilo prihvatljivo da je to obrnuto, ali dobro navikli smo prethodnih godina i ne vidimo da će se tu šta značajnije promijeniti“, smatra Đurđević.

Planirano je da se brza cesta, dužine 160 kilometara, gradi od Bijeljine, preko Zvornika, Milića i Han Pijesaka do Sokoca. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: