15. septembar

Derventa prekrivena trobojkama, slavi se Dan srpskog jedinstva

  • Izvor: ATV
  • 15.09.2023. 09:14

Derventa slavi Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

U gradu su istaknute trobojke povodom obilježavanja ovog praznika.

Gradonačelnik Dervente Milorad Simić čestitao je Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave rekavši da je ovaj dan dan svega onog čemu treba da težimo kao narod

„Jedinstvu jer je ključ našeg opstanka i daljeg napretka, sloboda kao simbol svih naših borbi i naših najvećih ideala i nacionalnoj zastavi pod koju svi stajemo i koja nas sve objedinjuje. Svim građanima Republike Srpske i Republike Srbije čestitam praznik“, izjavio je Simić.

Centralna manifestacija obilježavanja je u Nišu, kojoj će prisustvovati predsjednici Republike Srpske i Srbije Milorad Dodik i Aleksandar Vučić.

Na proslavi će biti i brojni zvaničnici Srpske i Srbije koji su pozvali srpski narod, gdje god da živi, da na svojim kućama istaknu narodnu zastavu - "trobojku".

Pratite nas i putem Vibera

  • 21:45 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:20 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:35 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''Priča o ozloglašenom narko bosu, jednom od najopasnijih i krvoločnijih mafijaša.

  • 23:35 Serija: Red Rok (12+)

    Red Rok' je irska kriminalistička serija koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.