Konferencija za novinare

Grad Bijeljina duguje Domu zdravlja više od 860.000 KM, ugroženo poslovanje

  • Izvor: ATV
  • 09.11.2023. 10:31

Grad Bijeljina duguje Domu zdravlja u ovom gradu više od 864.000 KM i ako se uskoro ova sredstva ne isplate, biće ugroženo poslovanje bijeljinskog Doma zdravlja.

Ovo je saopšteno na konferenciji za novinare Doma zdravlja koja je održana danas. Na konferenciji je istaknuto da, ukoliko se sredstva ne uplate, dug će biti veći od milion KM.

„23. marta tekuće godine donesena je odluka o finanisranju primarne zdravstvene zaštite kojom je utvrđen i način i postupak sa obavezom da grad i Dom zdravlja potpišu poseban ugovor najkasnije do 31. marta tekuće godine. Društvene djelatnosti i Dom zdravlja Bijeljina su jako dobro usaglasili sve tačke ugovora, ali na žalost, taj ugovor ni do dana današnjeg nije potpisan“, izjavila je Danijela Đukin, direktorica Doma zdravlja Bijeljina.

Doktor Dražen Stanišić, predsjednik Sindikata radnika Doma zdravlja Bijeljina rekao je da radnici Doma zdravlja neće i ne žele da budu koleteralna šteta političkih igara i previranja u ovom gradu.

„Želimo da se održe optimalni uslovi za naš rad kako bismo što kvalitetnije mogli da pružamo zdravstvene usluge našim građanima. Zbog toga smo se početkom jula ove godine, pismeno i telefonski, obratili kabinetu gradonačelnika kako bismo ugovorili sastanak sa njim, gdje bismo predočili probleme sa kojima se susrećemo u posljednje vrijeme. Sastanak je održan početkom jula, sa druge strane stola su, umjesto gradonačelnika, bili njegovi savjetnici. Oni su nas saslušali i obećali da će naše probleme prenijeti gradonačelniku kao i da će u što kraćem vremenskom roku zakazati sastanak sa gradonačelnikom“, izjavio je Stanišić.

Od tada je prošlo oko tri i po mjeseca i do danas im se niko nije obratio iz kabineta gradonačelnika, naveo je Stanišić.

„Nećemo dozvoliti da, zbog političkih igara i političkog previranja, ispaštaju naši pacijenti i naše kolege“, poručio je on.

Pratite nas i putem Vibera