Brojni projekti

Pelagićevo: Više od dva miliona za investicije

  • Izvor: ATV
  • 28.04.2024. 19:00

Pelagićevo u ovoj godini ima više od dva miliona maraka kapitalnih investicija. Većinom se finansiraju iz vlastitih sredstava. Nedavno su rekonstruisali put koji su mještani čekali više od 30 godina, pomogli su Vlada i Putevi Republike Srpske.

"To je ulica koja povezuje sami centar opštine Pelagićevo sa zaseokom Starčevići i Đukići, u dužini od kilometar i 800 i takođe, spojili smo mjesnu zajednicu Porebrice sa tržnicom Arizona sa jednim asfaltnim putem u dužini od 400 metara. Da kažem, samo te dvije investicije koštaju preko 450.000 KM", kaže Slavko Tešić – načelnik opštine Pelagićevo.

Dva su turistička stuba Pelagićeva. Jedan je jezero, poznato kao omiljena destinacija za šaranski ribolov.  ono po čemu je ova opština u Posavini još prepoznatljiva je Vaso Pelagić. Zato  su u svaku turističku ponudu tog mjesta ugrađeni njegovi lik i djelo. Mještani Pelagićeva se uveliko pripremaju i za tradicionalnu manifestaciju „Ilindanske svečanosti“.

"Manifestacija koja u sebi integriše sve elemente sporta, kulture, umjetnosti, humanitarnog rada. Ove godine ćemo imati nekoliko sportskih takmičenja. I centralna manifestacija su Gastro susreti", kaže Marko Kašterović – direktor TO Pelagićevo.

Dječiji vrtić u toj opštini trebalo bi da počne sa radom do jeseni. Projekat je to u koji je uloženo vise od milion maraka. rađen je u saradnji sa  Vladom RS. Jedan od problema koje bi bilo vazno riješiti je rekonstrukcija krova na Osnovnoj školi „Vaso Pelagić“. Za tu veliku investiciju neophodno je izdvojiti vise od 300.000 hiljada KM.za to bi im neophodna bila i pomoć sa republičkog nivoa. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Biznis klub

    '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.