Dan opštine

Počela svečana sjednica SO Bratunac, prisustvuje i Višković

  • Izvor: SRNA
  • 25.09.2023. 10:57

Svečanom sjednicom Skupštine opštine Bratunac kojoj prisustvuje i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković danas je počelo obilježavanje 25. septembra - Dana opštine.

Svečana sjednica Skupštine opštine Bratunac počela je izlaganjem načelnika Lazara Prodanovića koji je uputio čestitku povodom praznika i zahvalio gostima koji prsisustvuju današnjoj svečanosti.

Nakon Prodanovićevog izlaganja o rezultatima rada u proteklom periodu, uslijediće uručnje opštinskih nagrada i priznanja pojedincima i kolektivima zaslužnim za razvoj i afirmaciju ove lokalne zajednice.

Jedan od laureata je i premijer Višković kojem će na sjednici biti uručena Plaketa opštine za doprinos u investicijama i infrastrukturnim projektima koji doprinose razvoju ove lokalne zajednice.

Dodiku i Vučiću Ključevi grada, Viškoviću Plaketa opštine Bratunac

Dodiku i Vučiću Ključevi grada, Viškoviću Plaketa opštine Bratunac

Obilježavanje Dana opštine biće nastavljeno otvaranjem nove zgrade opštinske administracije, nakon čega će biti otvorena izložba fotografija i dokumenata pod nazivom "Diplomata Petra Prvog Velikog, Sava Vladislavić Raguzinski" o ovom znamenitom Srbinu na ruskom dvoru.

Organizatori i pokrovitelji izložbe su Dom kulture i opština Bratunac.

U 18.30 časova, u okviru tradicionalnih, petih "Bratunačkih duhovnih večeri", biće održan koncert bratunačkog hora "Ludmer" i gostiju tog hora iz drugih sredina.

Skupština opštine Bratunac je 2006. godine utvrdila da se 25. septembar obilježava kao Dan ove opštine, jer se ime Bratunca, kao opštinskog centra, prvi put pominje 25. septembra 1927. godine, kada su održani prvi opštinski i poslanički izbori u ovom mjestu.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: