Doboj

Poskupljuju vjenčanja, takse i do 200 KM

  • Izvor: ATV
  • 29.11.2023. 19:25

Zakletva pred matičarem na terenu, buduće mladence sa područja Doboja koštaće tri puta više nego ranije. Izlazak u svadbene salone i druge javne prostorije mimo radnog vremena sa 50 poskupljuje na 150 maraka. Vjerskim praznicima na svim mjestima je 200 maraka.

"Onaj ko nema toliko novca on će vjerovatno otići u zgradu gradske uprave za vrijeme radnog vremena kada je to besplatno“,  "Sve je poskupilo pa onda je negdje logično da su i te cijene se vremenom korigovali, ali jeste skupo, vjerovatno će biti onih koji će reći preskupo, biće onih koji će da plate uvijek", kažu građani.

Ko ima za salu muziku i ostalo, naći će i za matičara, smatraju u gradskoj upravi. Rukovodili su se kažu iskustvima gradova u okruženju.

Ne može da odoli ženinoj sestri:

Ne može da odoli ženinoj sestri: "Spavali smo i na dan mog vjenčanja"

"Ako neko želi da mu službenik ode u nekakav salon ili šator, u neradno vrijeme treba i da plati određenu naknadu jer znamo da se velika sredstva troše za organizovanje svadbi na ovim prostorima“, kaže Slavko Kovačević, zamjenik gradonačelnika.

Da matičare treba nagraditi za njihov rad mimo radnog vremena, saglasni su i vlast i opozicija. Smatraju samo da je to moglo na drugačiji način. 

"Matičari kada svoje vrijeme odvajaju od porodice za vrijeme vjerskih ili  državnih praznika treba im se nadoknaditi, ali ne taj način, treba naći neka druga sredstva", kaže Olivera Nedić, odbornik PDP-a.

Bećiroviću, koji je ubio nevjenčanu suprugu, određen jednomjesečni pritvor

Bećiroviću, koji je ubio nevjenčanu suprugu, određen jednomjesečni pritvor

"Ja sam svakako za to da se apsolutno ukinu bilo kakve takse mladim bračnim parovima jer non-stop trabunjamo o povećanju nataliteta da nas ima više a gledamo da oporezujemo mlade ljude gdje god stignemo", kaže Rade Tešić, odbornik SP-a. 

Zasnivanje porodice je oslobađanjem takse trebalo motivisati, smatraju odbornici. Za matičare su se kažu mogla obezbijediti sredstva budžetom. Mladencima koji žele da uštede, ostaje opcija besplatnog vjenčanja u radno vrijeme, ili mimo njega za 50 maraka u službenim prostorijama.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: