Bijeljina

Radnici se pitaju gdje je 300.000 KM?

  • Izvor: ATV
  • 01.12.2023. 18:52

Radnici bijeljinskog Komunalca stupiće u štrajk ukoliko se ne ispune njihovi zahtjevi. Još čekaju na veće plate koje su im davno obećane. Skupština je odobrila 300.000 KM u te svrhe ali bijeljinski gradonačelnik nikada nije ih prebacio preduzeću. Traže i da se stane u kraj zapošljavanju radnika u administraciji i da se striktno primjenjuje odluka o prikupljanju, odvozu i deponovanju komunalnog otpada.

"Taj novac nikada nije uplaćen kod nas niti smo dobili zvaničnu informaciju, samo su rekli da je kroz Službeni glasnik prošlo, doduše predsjednik Skupštine nas je samo obavijestio pismeno da je Skupština odobrila tih 300 000KM", kaže Petar Marković, predsjednik Sindikata ad Komunalac Bijeljina.

Predstavnik državnog kapitala u  Skupštini akcionara je gradonačelnik on je postavio Nadzorni odbor i direktora prije dvije godine. Do tada je Komunalac poslovao regularno, a sada se došlo do štrajka. Odobrenih 300 000 KM pomoći bio je amandman opozicije koji je podržala skupštinska većina, zašto novac nije prebačen nije poznato. 

"Mi smo i na Skupštini grada podržali radnike koji imaju najmanje plate i to nijednog trenutka nije bilo sporno. Mi smo usvojili u prethodnoj godini čak i Izvještaj o radu Komunalca, plan rada za narednu godinu odobrili kroz budžet 300 000KM  pomoć koja nikada nije uplaćena Komunalcu iz meni nepoznatih razloga", kaže Aleksandar Đurđević, predsjednik Skupštine grada Bijeljina.

Gdje je  novac i zašto ne na računu Komunalca od Petrovića ni mi nismo mogli dobiti odgovor. Ni danas iz gradske uprave nisu odgovorili na naša pitanja. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 07:00 Svet poljoprivrede (R)

    Poljoprivredna emisija dugogodišnje tradicije donosi provjerene informacije znanja i iskustva koja interesuju svakog poljoprivrednika.

  • 08:00 Еmisija: Agrar

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede.

  • 08:30 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 10:00 Autošop magazin

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.

  • 10:30 Lovački saveti (R)

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 11:30 Еmisija: Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede.