Po julijanskom kalendaru

Semberci spremni za doček pravoslavne Nove godine

  • Izvor: ATV
  • 12.01.2024. 19:14

Bijeljina je spremna za doček pravoslavne Nove godine. Poslednje pripreme privode se kraju se bogat program na Gradskom trgu. I u ugostiteljskim objektima kapaciteti su skoro popunjeni.

Trinaestog januara već u podne, oko 12 časova publiku će zabavljati poznati jutjuber Braco Gajić i tako privući, čini se, onu najmlađu publiku. 

Za večernje sate rezervisane su i druge poznate grupe. Od 21 čas na programu je lokalna grupa Štrajk, a od 22 časa građani mogu da slušaju poznatu grupu Legende sa kojom će zajedno ući u pravoslavnu Novu 2024. godinu.

Za sve one koji na otvorenom odluče da dočekaju ulazak u novo ljeto prema julijanskom kalendaru, biće posluživano kuvano vino. Koncerte benda Štrajk i grupe Legende uljepšaće i novogodišnji vatromet u ponoć.

"Nadamo se da će svi Bijeljinci kao što su dočekali i međunarodnu Novu godinu, proslavili 9. januar - Dan Republike i ove godine za pravoslavnu Novu godinu provesti se ovdje onako kako to i dolikuje. Sa puno muzike, puno druženja, kuvanog vina, rakije i svega onoga što će da upriliči jedno novogodišnje slavlje. Naravno, biće tu i vatrometa, biće tu i trubača“, kaže portparol Turističke organizacije Grada Bijeljina Dragan Tešić. 

Ukoliko ih ne spriječe hladno vrijeme i veliki minus, veliki broj građana dočekaće pravoslavnu Novu godinu na Gradskom trgu. Pojedini su svoje mjesto rezervisali u nekim od ugostiteljskih objekata. 

Dan nakon dočeka pravoslavne Nove godine manifestacija Zimski korzo zvanično će biti zatvorena uz nastup Tropiko benda u večernjim satima. Mjesto na kom će građani nakon toga moći da se okupljaju, a posebno najmlađi biće klizalište na Gradskom trgu koje je počelo sa radom i biće otvoreno za sve ljubitelje klizanja i u narednim danima.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    ''Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

    '''Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    ''Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti?Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?