Bijeljina

Skup podrške nastavnici koju je učenik udario kamenom u glavu

  • Izvor: ATV
  • 30.10.2023. 13:19

U Bijeljini je danas održan skup podrške nastavnici Danijeli Lazić koju je dječak u prostorijama Osnovne škole "Knez Ivo od Semberije“ u srijedu udario kamenom u glavu.

Skup podrške organizovao je Regionalni sindikat obrazovanja, nauke i kulture regija Bijeljina.

Predsjednik regionalnog sindikata Slobodanka Damjanović Gajić rekla je da na skup nije došla kao predsjednik nego kao prosvetni radnik, koleginica i majka.

Kako je dodala, oni iz Regionalnog sindikata podržavaju svakog kolegu bez obzira da li je on njihov član ili nije.

"Svjesni smo situacije i vremena i neprijatnih okolnosti koje su se desile. Poručujemo da svi daju podršku koleginici koja je povrijeđena ali podržavamo i učenike svih škola jer ovim dešavanjem ne može biti da smo potrešeni samo mi radnici nego su i uplašena i djeca i roditelji“, rekla je Damjanović Gajić.

Predsjednik sindikalne organizacije Osnovne škole "Knez Ivo od Semberije“ Bijeljina Svetlana Žugić rekla je da su okupljanju prisustvovali, ne samo članovi Sindikata, nego i svi članovi kolektiva te škole.

"Cilj je bio da se bavimo nasiljem kao problemom i među učenicima i prema nastavnicima. Sve ostale škole se susreću sa vršnjačkim nasiljem“, rekla je Žugić.

Ona je dodala da oni u svojoj školi sprovode niz aktivnosti na prevenciji nasilja kroz razne radionice, razgovore i druge aktivnosti.

Kako je najavila, pripadnici Policijske uprave Bijeljina u četvrtak će održati predavanje sa ciljem prevencije vršnjačkog nasilja.

Žugićeva je naglasila da je, kada se desi neki vid nasilja, važna saradnja sa roditeljima.

"Nama je važno svako dijete u školi. I nama i roditeljima je dijete centar svih dešavanja u školi. Želimo da se osjećaju bezbjedno, trudimo se da ih vaspitavamo prije svega a onda i obrazujemo“, rekla je ona i poručila da osuđuju ono što se desilo nastavnici Danijeli Lazić.

Dosta je! Podrška za nastavnicu geografije koju je učenik pogodio kamenom u glavu

Dosta je! Podrška za nastavnicu geografije koju je učenik pogodio kamenom u glavu


Pratite nas i putem Vibera