Značajno za grad

Trebinje proglašeno za evropski grad sporta za 2025. godinu

  • Izvor: SRNA
  • 10.07.2024. 22:06

U Trebinju je večeras organizovan prigodan program u kojem je učestvovalo više stotina mladih trebinjskih sportista povodom proglašenja Trebinja za Еvropski grad sporta za 2025. godinu.

Gradonačelnik Mirko Ćurić rekao je novinarima da je proglašenje Trebinja za evropski grad sporta za 2025. godinu značajno za grad i zahvalio trenutnoj i prethodnoj generaciji sportista.

"Kad je komisija došla da analizira sve što je bilo u prethodnom periodu, bili smo ponosni na sve rezultate. Stekli smo utisak da su bili oduševljeni", istakao je Ćurić.

Trebinjska novinarka ukrala šou odbornicima

Trebinjska novinarka ukrala šou odbornicima

On je naveo da je u pripremi dokumentacija javnog poziva za novu sportsku infrastrukturu koja treba da se gradi u Trebinju, te zahvalio "Еlektroprivredi Republike Srpske", koja je doznačila 2,5 miliona KM za ulaganje u novu sportsku infrastrukturu.

Načelnik gradskog Odjeljenja za kulturu Slađana Skočajić navela je da je Еvropska asocijacija za promociju i razvoj sporta imala stroge kriterijume kad je riječ o izboru.

"Bodovana je infrastruktura koja je lijepo razvijena. Bogati smo infrastrukturno, a najvažnije imamo kadar i sportske klubove. Presudno je što imamo Školu sporta, što veoma mnogo djece učestvuje u sportu", istakla je Skočajićeva.

Ćurić obišao porodice kojima je stablo uništilo krov: Grad će biti na raspolaganju

Ćurić obišao porodice kojima je stablo uništilo krov: Grad će biti na raspolaganju

Ona je naglasila da se u osnovnoj školi 70 odsto djece bavi sportom, od kojih više od 40 odsto djevojaka, što Еvropa posebno vrednuje, te istakla da je važno da u sportskim klubovima postoji podmladak, a svaki klub svoju školu sporta.

Skočajićeva je zahvalila sportskim klubovima i timu Gradske uprave Trebinje koji su učestvovali u pripremi i realizaciji ovog značajnog projekta.

Pratite nas i putem Vibera