Rijeka Jablanica

U Sovjaku kod Gradiške uništen most koji spaja više naselja

 • Izvor: ATV
 • 12.12.2022. 14:23

Poplave koje su proteklog vikenda pogodile pojedine krajeve Republike Srpske za sobom su ostavile mnogobrojne probleme.

Naime, bujične vode koje su u subotu izazvale poplave u gradu Gradiška napravile su veliku štetu. Izlili su se bujični potoci i rijeka Jablanica.

Od siline vodene stihije u mjestu Sovjak na rijeci Jablanici betonski most dug 16 metara je uništen. Urušavanjem ovog mosta prekinuta je putna komunikacija na relaciji Gradiška - Donji Podgradci - Jablanica - Kozarska Dubica, potvrdio je za ATV Milan Novitović, direktor Republičke uprave civilne zaštite.

Radi se o veoma bitnoj putnoj komunikaciji, kojom se povezuje veći broj naseljenih mjesta, te su mještani ovog kraja odsječeni od ostatka svijeta.

Urušavanjem mosta i prekidanjem putne komunikacije odsječena je cijela Prosarska regija na području mjesnih zajednica Donji Podgradci, Sovjak i Jablanica.

Grad Gradiška zatražio je od Republičke uprave civilne zaštite Srpske da se hitno pošalje montažni most, kako bi se obezbijedilo saobraćanje na ovoj dionici. Međutim, Republička uprava ne raspolaže mnotažnim mostom, te je zahtjev uputila Ministarstvu odbrane BiH.

O svemu je obaviješten i kabinet srpskog člana Predsjedništva BiH.

Tagovi:
 • 13:55 Vijesti

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 14:00 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

  'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

 • 14:40 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

  ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

 • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

  Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?