Slobodan Javor

Više novca za penzionere u Prijedoru

 • Izvor: SRNA
 • 19.04.2024. 13:18

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor izjavio je danas da će rebalansom gradskog budžeta, koji će biti otprilike kroz mjesec dana, izdvajanje za gradsko Udruženje penzionera biti dodatno povećano.

Javor je, prisustvujući Skupštini ovdašnjeg Udruženja penzionera, rekao novinarima da je ponosan na odličnu saradnju sa Udruženjem i na činjenicu da grad izdvaja najviše novca u cijeloj Republici Srpskoj za ovu namjenu, iako nema najveći broj penzionera.


Nokautirao dijete nasred ulice, širi se uznemirujući snimak

Nokautirao dijete nasred ulice, širi se uznemirujući snimak

Predsjednik Udruženja penzionera Republike Srpske Ratko Trifunović rekao je da prijedorsko Udruženje penzionera spada u red bolje organizovanih i aktivnijih i da je posebno važno za grad da uvijek ima i najbolju saradnju sa gradonačelnikom.

"Pitanja materijalnog položaja i zdravstvene zaštite penzionera u prvom planu su u svim razgovorima na republičkom nivou. U vrijeme mandata Radovana Viškovića, kao predsjednika Vlade od januara 2019. do januara 2024. godine, penzije su povećane skoro 60 odsto. Mi se nadamo, tako imamo i dogovor sa njim, da će ove godine doći do još jednog vanrednog povećanja penzije", rekao je Trifunović.

Slobodan Brdar iz Udruženja penzionera Prijedor rekao je da su penzioneri uključeni u politički i u društveni život lokalne zajednice i Republike Srpske.

"Nas je mnogo, oko 15.000 u Prijedoru", naveo je Brdar.


Iranski ambasador osudio namjeru zapada da Srebrenicu koristi kao instrument za svoje ciljeve

Iranski ambasador osudio namjeru zapada da Srebrenicu koristi kao instrument za svoje ciljeve

Godišnjoj izvještajno-programskoj skupštini Udruženja penzionera grada Prijedora prisustvovali su predstavnici udruženja penzionera iz Novog Grada i Kozarske Dubice.

Pratite nas i putem Vibera

 • 20:00 Lutrija RS, Loto

  Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

 • 20:10 Еmisija: Priča se

  '''Politička, debatna, emisija ‘Priča se…’ donosi širok izbor aktuelnih tema, suprotstavljenih stavova, različitih uglova, činjenica i replika.

 • 21:20 Serija: Od jutra do sutra (12+)

  ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

 • 22:05 Serija: Ko te šiša (12+)

  ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

 • 22:35 Večernje vijesti

  Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

 • 22:50 Serija: Еl Čapo (16+)

  ''''Televizijska serija o jednom od najpoznatijih narko bosova - Joakinu "Еl Čapu" Guzmanu.