Istraga

ATV saznaje: Prijedor bio naredna meta pljačkašima iz Gruzije

Nakon krađe dva miliona maraka u Banjaluci ogranizovana grupa lopova iz Gruzije planirala je da se ”preseli” u Prijedor gdje su najvjerovatnije tražili novu pogodnu metu za napad, saznaje ATV.

Istražujući krađu u Banjaluci policija je došla do dokaza koji ukazuju da su članovi ove kriminalne grupe u posljednjih nekoliko dana vozilima dolazili u Prijedor, vjerovatno kako bi pripremili potrebnu logistiku.

”Pronađeni su snimci s nadzornih kamera koji ukazuju da su osumnjičeni odlazili u Prijedor, gdje su osmatrali teren, vjerovatno tražeći iduću pogodnu metu. Moguće je i da su pripremali teren za dolazak izvršioca”, otkriva izvor ATV-a.

Ovo su razbojnici koji su ukrali milione u Banjaluci

Ovo su razbojnici koji su ukrali milione u Banjaluci

Koristili stan u Kozarskoj ulici

On navodi da tokom boravka u Banjaluci pljačkaši koristili iznajmljeni stan u novoj zgradi u Kozarskoj ulici u Banjaluci, odakle su krenuli u planiranje i realizaciju napada. Policija je taj stan otkrila, kao stan u Sarajevu koji su takođe iznajmili, ali lopovi i novac u njima nisu zatečeni.

Dosadašnja istraga ukazuje da su Gruzini, prije pljačke u Banjaluci, počinili nekoliko krivičnih djela u Federaciji BiH. Sumnja se da je jedna od pljački izvršena u Kalesiji, na području Tuzlanskog kantona, gdje je prošle godine ukradeno oko 300.000 maraka, a ne isključuje se mogućnost da su odgovorni za pojedine krađe u Zeničko-dobojskom kantonu.

Podsjetimo, zbog sumnje da je učestvovao u krađi dva miliona maraka u Banjaluci uhapšen je Noe Tvalbeišvili (41), a traga se za još deset držljavljana Gruzije. Svi su identifikovani i za njima su raspisane centralne potjernice.

Tvalbeišvili "pričao" i pred tužiocem

Sumnja se da je Noe bio organizator kriminalne grupe koja je izvela krađu dva miliona maraka u Banjaluci. Osim njega traga se za trojicom izvršilaca pljačke, te još sedam pomagača koji su im pružali logističku podršku.

Banjalučko Tužilaštvo je za Tvalbeišvilija tražilo određivanje jednomjesečnog pritvora. Kako saznajemo on je i tokom ispitivanja pred tužiocem dao ”aktivan iskaz” u kojem je otkrio određene detalje o funkcionisanju ove kriminalne grupe.

Uhapšeni Noe otkrio sve detalje pljačke u banjalučkom naselju Lauš

Uhapšeni Noe otkrio sve detalje pljačke u banjalučkom naselju Lauš

Načelnik PU Banjaluka Đurica Vukelić na konferenciji za medije je rekao da je uhapšeni Gruzin otkrio detalje o ovoj organizovanoj kriminalnoj grupi, te da je njegov iskaz potvrđen dokazima, kao i snimcima nadzornih kamera.

Imali podijeljene uloge

Da se radi o dobro organizovanoj grupi svjedoči i činjenica da su svi članovi imali jasno podijeljene uloge. Tako je nekolicina osumnjičenih u BiH dovozila automobile koji su korišteni u osmatranju terena i pljački. Oni bi se nakon toga vraćali u Gruziju, avionima ili autobusima.

ATV otkriva ime uhapšenog zbog krađe miliona: Banjalučka policija 'razbila' kriminalnu grupu

ATV otkriva ime uhapšenog zbog krađe miliona: Banjalučka policija 'razbila' kriminalnu grupu

Potom je druga ekipa dolazila kako bi pratila žrtve, utvrđivala njihove navike, te išla u pljačku bez upotrebe oružja. Zanimljivo je da u krađama nisu bili maskirani. Tokom istrage policija je otkrila tri vozila koja su korišćena u krađi dva miliona. Radi se o ”seatu” i ”audiju”, poljskih tablica, te ”pasatu” njemačkih tablica koji je otkriven u Doboju.

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Tet a tet sa Tatjanom Trninić (R)

    Vrata sastanaka u četiri oka otvaramo samo zbog vas!

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    ''''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.