Policija

Detalji incidenta u školi: Učenik pobjegao nakon što je nastavnicu gađao kamenom

  • Izvor: ATV
  • 26.10.2023. 09:05

Učenik koji je kamenom gađao nastavnicu Osnovne škole „Knez Ivo od Semberije“ u Bijeljini je dvanaestogodišnji dječak koji pohađa ovu školu i on je upućen na liječenje u Banjaluku.

Ovo je saopštio Stjepan Terzić, načelnik Policijske uprave Bijeljina, na konferenciji za novinare. Incident se dogodio u hodniku škole a učenik je nakon toga pobjegao.

„25. oktobra u 17.21 časova u PS Bijeljina zaprimljena je prijava od strane nastavnog osoblja osnovne škole u Bijeljini da je maloljetno muško lice u hodniku osnovne škole u Bijeljini pogodio nastavnicu kamenom u glavu i udaljio se u nepoznatnom pravcu“,  rekao je Terzić.

On je rekao da su policijski službenici, po zaprimljenoj prijavi, preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti. Obaviješten je i tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini pod čijim nadzorom i uz čiju koordinaciju su preduzete dalje mjere i radnje. 

Učenik gađao nastavnicu kamenom u bijeljinskoj osnovnoj školi

Učenik gađao nastavnicu kamenom u bijeljinskoj osnovnoj školi

"Povrijeđenoj nastavniic je ukazana medicinska pomoć kojom prilikom se dežurni ljekar nije izjasnio o stepenu zadobijenih povreda“, rekao je Terzić. 

Daljim radom identifikovan je izvršilac ovog događaja te je utvrđeno da se radi o maloljetniku rođenom 2011. godine, učeniku osnovne škole. 

„Dalje mjere i radnje se preduzimaju pod nadzorom OJT u Bijeljini a dječak je od strane medicinskog centra u Bijeljini upućen na dalje liječenje u Banjaluku“, pojasnio je Terzić.

U ovom momentu polcija ne može iznositi detalje o uzroku incidenta, a dalji rad je u toku.

ATV nezvanično saznaje da se dječak i ranije problematično ponašao.

ATV dalje saznaje da pojedina djeca iz dječakovog odjeljena tvrde da je on njima ujutru poslao dvosmislenu poruku, koja im je djelovala kao oproštajna poruka, pa su bili zabrinuti šta će uraditi.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: