Lefkada

Detalji utapanja Srbina u Grčkoj: "Sebe nije uspio da spase“

  • Izvor: Kurir
  • 30.08.2023. 21:53

Vladimir J. (30) iz Kragujevca utopio se u utorak na popularnoj plaži na grčkom ostrvu Lefkada. Kako prenose grčki mediji, mladić je na ljetovanju bio sa djevojkom i dvoje prijatelja.

"Talasi su bili prilično veliki. Navodno je njegova djevojka ušla u vodu i talasi su je povukli. Vlada je odmah uletio za njom i uspio da je spase i pomogne joj da se izvuče do obale. Međutim, prema riječima očevidaca, on nije uspio da ih savlada i izađe iz mora. Sebe nije uspio da spase“, ispričao je sagovornik Kurira.

Prema informacijama iz policije, on je nekoliko minuta plutao na stomaku, a potom su kupači uspjeli da ga izvuku na obalu plaže Megali petra. Pokušali su da mu pruže prvu pomoć do dolaska Hitne pomoći. Prebačen je u bolnicu, ali su ljekari mogli samo da konstatuju smrt, prenijeli su grčki mediji.

Mediji:

Mediji: "Osvajač Soledara“ novi vođa Vagnera

Tijelo Kragujevčanina je prevezeno na Odeljenje forenzičke medicine u Patrasu kako bi se obavila obdukcija. Očevici su navodno ispričali da su Vladimir, njegovi prijatelji i djevojka u vodi bili svega nekoliko minuta prije nego što je počela drama.

Nažalost, samo tokom ovog mjeseca nekoliko srpskih državljana preminulo je u Crnoj Gori, Italiji i Grčkoj. 

Zoran J. (50) iz Majdanpeka 18. avgusta izgubio je život na Crnogorskom primorju, u Sutomoru. Zoran je na odmoru bio s porodicom i prijateljima, a tragedija se dogodila dan prije povratka.

Pritvor osumnjičenom za pucanje na građane iz vazdušne puške

Pritvor osumnjičenom za pucanje na građane iz vazdušne puške

Nedjelju dana ranije, 11. avgusta, u popularnom ljetovalištu Nikiti na Sitoniji preminuo je srpski turista star 48 godina. Njegovo tijelo je poslato na obdukciju, a navodno je smrt nastupila kao posljedica srčanog udara, a ne utapanja. Istina je da je bio u vodi s porodicom, izjavili su tada očevici.

Pred djecom se 3. avgusta utopio i srpski državljanin Jahir A. (46). On je s porodicom bio na ljetovanju u Italiji.

"Ljetovali su u mjestu Rimini. Muškarac je bio u vodi, na dušeku, kada je odjednom počeo da doziva pomoć i maše rukama. Potom je upao u vodu. Spasioci su odmah intervenisali, ali je bilo prekasno jer se čovjek utopio kada je pao s dušeka. Vjetar ga je odgurao 300 metara od obale, a onda su ga talasi preklopili“, ispričali su očevici.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Biznis klub

    '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.