Vrhovni sud RS

Dilerima iz Gradiške 11 i po godina zatvora

Vrhovni sud Republike Srpske potvrdio je presudu Miladinu Vidačkoviću iz Gradiške i drugim optuženima u predmetu ”Merlin 2” i pravosnažno ih osudio na ukupno 11 i po godina zatvora zbog trgovine drogom.

Vidačković je osuđen na pet i po godina zatvora zbog trgovine marihuanom i omogućavanje uživanja droge. Njegova supruga Slađana Vidačković za trgovinu drogom osuđena je na tri godine zatvora. Osuđeni su još i Pamela Dukić na godinu i osam mjeseci zatvora, te Rasim Hajder na godinu i četiri mjeseca. Oni su, takođe, oglašeni krivim za trgovinu narkoticima i omogućavanje uživanja droge.

Odležala ubistvo muža, sad joj se sudi za ubistvo majke

Odležala ubistvo muža, sad joj se sudi za ubistvo majke

Istovremeno Vrhovni sud je ukinuo oslobađajući dio presude Slađani Vidačković za sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje. Naime, ona je prilikom sprovođenja pokušala da pobjegne, u čemu je spriječena, pri čemu je navodno otkinula nokat policajki koja je zbog toga hirurški zbrinuta. U tom dijelu presude, sud je uvažio žalbu tužilaštva i predmet vratio na novo suđenje Okružnom sudu u Banjaluci.

Ukinut oslobađajući dio presude

”Žalbe branilaca optuženih odbijene su kao neosnovane i potvrđena je prvostepena presuda. Djelimično je uvažena žalba tužilaštva u oslobađajućem dijelu i tu je presuda ukinuta i predmet vraćen istom sudu na ponovno suđenje”, rekla je sekretar Vrhovnog suda RS Jelena Despotović.

Radnici kladionice izbio zube i ukrao novac: Razbojniku osam godina zatvora

Radnici kladionice izbio zube i ukrao novac: Razbojniku osam godina zatvora

Prema optužnici četvorka je od druge polovine 2016. godine do 14. novembra 2019. godine u Gradišci prodavala marihuanu. Navodi se da je Miladin nabavljao i prodavao drogu po cijenama od 10, 30, 40, 50 i do 100 KM.

Njegova supruga Slađana narkotike je prodavala kada on nije bio kući i to po cijenama od 20, 50 i 40 maraka. Prema presudi Dukićeva i Hajder su kupovali narkotike od Miladina, a zatim ih prodavali i u pojedinim slučajevima nudili drugima na uživanje.

Ponovljeni postupak

Četvorka je ranije bila osuđena na ukupno 13 godina i pet mjeseci zatvora, a tu presudu je ukinuo Vrhovni sud RS i predmet vratio na novo suđenje. U ponovljenom suđenju Miladin i Slađana su dobili iste kazne, dok su Dukićki i Hajderu umanjene kazne za deset, odnosno 13 mjeseci zatvora, što je sada i potvrđeno.

Određen pritvor šestorici uhapšenih u akciji ”Galerija”

Određen pritvor šestorici uhapšenih u akciji ”Galerija”

Podsjetimo, akcija ”Merlin 2” sprovedena je u novembru 2019. godine. Tada je uhapšeno ukupno osam osumnjičenih, a među njima i jedan policajac PU Banjaluka, ali se na optužnici našlo samo četvoro optuženih.

Sin osuđen za ubistvo i razbojništvo

Inače, Miladin Vidačković ima bogat dosije i više puta je hapšen zbog nasilničkih krivičnih djela. Tako je 2013. godine uhapšen nakon što je u Gradišci na silu ugurao jednog mladića u automobil, a potom ga tukao i vozao po gradu. Njegov sin je u maju 2015. osuđen na osam godina zatvora zbog ubistva Damjana Crnomarkovića (20), te razbojništva na benzinskoj pumpi. 

Pratite nas i putem Vibera